Srbija u još jednom međunarodnom testiranju

Izvor: Danas, 02.Sep.2019, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija u još jednom međunarodnom testiranju

Učenici iz Srbije prvi put će učestvovati u međunarodnom testiranju PIRSL, kojim se ispituje razvoj čitalačke pismenosti, odnosno mere se postignuća učenika u samoj veštini čitanja kao osnovi za prikupljanje informacija i učenje. U ovom testiranju, koje će biti sprovedeno 2021. godine, učestvovaće učenici četvrtog razreda osnovnih škola u Srbiji. Članak Srbija u još jednom međunarodnom testiranju se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svaka generacija u školama Pčinjskog okruga ima 30 do 100 učenika manje od prethodne

Izvor: Danas, 02.Sep.2019

Prvi dan nove školske godine u Pčinjskom okrugu u manjem broju škola počeo je štrajkom, sa skraćenim časovima od po 30 minuta, dok se u najvećem broju škola nastava odvija na uobičajen način, izjavio je danas prosvetni savetnik u vranjskoj kancelariji Školske uprave Leskovac Jovica Stevanović. Članak...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.