Srbija u finalu „Evrosonga“ (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 11.Maj.2018, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija u finalu „Evrosonga“ (VIDEO)

Sanja Ilić i "Balkanika" u završnici muzičkog takmičenja u Lisabonu PREDSTAVNICI Srbije na 63. „Evrosongu“ u Lisabonu , Sanja Ilić i grupa „Balkanika“ plasirali su se večeras u finale ovog muzičkog takmičenja s pesmom „Nova deca“. Osim naše zemlje, u završnici takmičenja nastupiće Moldavija, Mađarska, Ukrajina, Švedska, Australija, Norveška, Danska, Slovenija i Holandija.Naši predstavnici su u drugom polufinalu najveće evropske muzičke manifestacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u „Altis areni“ oduševili publiku koja ih je sa scene ispratila gromoglasnim aplauzima. Kompozicija sa snažnom emocijom i porukom o lepšem i boljem svetu, u izvođenju sjajnih vokala, Danice Krstić, Ive Banićević, Nevene Paripović i Mladena Lukića, nije mogla da prođe nezapaženo. U odnosu na nacionalni izbor, „Balkanika“ je unela novine za evrovizijski nastup, izmenjen je aranžman pesme kao i koreografija. Norvešku je predstavaljao Aleksandar Ribak koji je svojoj zermlji doneo pobedu na „Evrosongu“ 2009. u Moskvi . Ukoliko ponovo trijumfuje, biće uz irskog pevača Dzonija Logana jedini izvođač kome je to dva puta pošlo za rukom. Norvežanin beloruskog porekla večeras je imao čast da otpeva 1.500 pesmu u istoriji „Evrosonga“.SKANDAL CRNOGORSKOG PREDSTAVNIKA CRNOGORSKI predstavnik Vanja Radovanović neće ostati upamćen po pesmi, već po skandaloznoj izjavi na račun slepe i gluve dece kada je pokušao da bude „duhovit“ i ispriča vic. To je izazvalo veliku osudu na društvenim mrežama a član saveta RTCG Milan Radović predložio je menadžmentu televizije da otkaže nastup i diskvalifikuje Radovanovića. On se, ipak, takmičio ali se nije plasirao u finale. Boje Rusije je branila Julija Samojlova s emotivnom baladom „I want break“, ali na iznenađenje mnogih nije se plasirala u finale.Pročitajte još: Prvo polufinale „Evrosonga”: Otpali Makedonci i Hrvati Talentovana pevačica, koja je zbog bolesti vezana za invalidska kolica, trebalo je prošle godine da predstavlja Rusiju na „Evrosongu“ ali su joj ukrajinske vlasti zabranile ulazak u zemlju jer je pevala na Krimu.Finale „Pesme Evrovizije“ biće održano u subitu uveče kada će nastupiti po deset zemalja iz prvog i drugog polufinala, ali i predstavnici „velike petorke“ , Engleske, Italije, Španije, Francuske, Nemačke kao i domaćin Portugalija.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Sanja Ilić i Balkanika u finalu "Evrovizije"

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Maj.2018

LISABON – "Sanja Ilić i Balkanika", predstavnici Srbije, plasirali su se u finale "Evrovizije"...Pjesma "Nova deca" donijela je Srbiji mjesto među 26 zemalja u subotnjem spektaklu...U finale su sinoć prošli još i Moldavija, Mađarska, Ukrajina, Švedska, Australija, Norveška, Danska, Slovenija...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.