Srbija u ekonomskom usponu i preporodu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2021, 15:10

Srbija u ekonomskom usponu i preporodu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je Srbija u svakom pogledu u ekonomskom usponu i preporodu, a po njegovoj oceni to će stvorititi i problem, jer, kako kaže, što Srbija bude više napradovala, deo srpskog stanovništva u regionu ići će ka SrbijI.

"A mi bismo više želeli da ostanu na svojim ognjištima pre svega u BiH i u Crnoj Gori", rekao je Vučić.

Ukazao je da je u decembru prosečna plata bila 562 evra, što, dodaje, nije realno, već >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je realnije oko 535 do 540 evra.

"Ako merite decembarske plate u regionu to je više od 70 evra nego u BiH, a imali smo pre tri godine za 70 evra manju platu“, naglasio je Vučić.

Istakao je da je Srbija pretekla i Crnu Goru, koja je u decembru imala prosečnu platu u visini od 527 evra, što je manje nego u Srbiji, a do pre par godina imali su za 162 evra veća primanja.

"To govori koliko je Srba drastično napredovala. Upravo zato ćemo moći da pomognemo više našem narodu na KiM“, rekao je u izjavi novinarima nakon sastanka sa predstavnicima Srba sa KiM.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.