Srbija u Evropi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2009, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija u Evropi"

BEOGRAD - Ministarstvo za dijasporu Srbije saopštilo je danas da je u saradnji sa Evropskim pokretom u Srbiji pokrenulo projekat "Srbija je u Evropi", čiji je cilj zajednički rad na poboljšanju slike Srbije u svetu i uključivanje dijaspore u proces evropske integracije Srbije.

"Namera nam je da srpsku zajednicu u evropskim zemljama pozicioniramo kao organizovanu, pouzdanu i istrajnu u negovanju sopstvenog jezičkog, nacionalnog i kulturnog identiteta", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je ministar za dijasporu Srđan Srećković.

On je dodao da je želja da se dijaspora predstavi kao ravnopravnog člana lokalne zajednice, koja uživa podršku matične države i doprinosi popravljanju slike Srbije u zemlji u kojoj živi

Ključna aktivnost u realizaciji ovog projekta, dodaje Srećković, biće obučavanje članova srpskih klubova, udruženja i organizacija za pisanje projekata i apliciranje za sredstva iz fondova Evropske zajednice, evropskih gradskih i regionalnih fondova.

"Kroz ovaj projekat građani Srbije u inostranstvu upoznaće se i sa reformama koje se sprovode u okviru procesa evropskih integracija Srbije i biće im predstavljene mogućnosti za bližu saradnju institucija u Srbiji i organizovane dijaspore u evropskim zemljama", istakao je Srećković.

Prva faza projekta, takozvani pilot projekat, počinje u novembru ove godine u Nemačkoj, u Štutgartu, u saradnji sa Savezom srpskih udruženja u ovoj zemlji.

Ministarstvo za dijasporu ovu akciju sagledava dugoročno, s ciljem da nakon Nemačke pokrije i ostale evropske zemlje, navodi se u saopštenju Ministarstva za dijasporu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dijaspora poboljšava sliku Srbije

Izvor: S media, 27.Sep.2009

Ministarstvo za dijasporu u saradnji sa Evropskim pokretom u Srbiji pokrenulo projekat "Srbija je u Evropi", čiji je cilj zajednički rad na poboljšanju slike Srbije u svetu i uključivanje dijaspore u proces evropske integracije Srbije. ..Ključna aktivnost u realizaciji ovog projekta biće obučavanje...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.