Srbija tuži Miloševićevu porodicu

Izvor: B92, 19.Okt.2008, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija tuži Miloševićevu porodicu

Beograd -- Država Srbija tužila je Miru Marković, Marka i Mariju Milošević, kao naslednike Slobodana Miloševića, zbog protivpravnog prisvajanja vile na Dedinju, piše Blic.

List piše da je glavno ročiste zakazano je za 17. decembar u Drugom opštinskom sudu u Beogradu. Miloševićeva supruga Mira, sin Marko i ćerka Marija neće se, kako je Blicu potvrđeno u Drugom opštinskom sudu, pojaviti na ročištu. To za nastavak procesa nije neophodno, s obzirom na to da su oni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prijavili svoje pravne zastupnike u tom postupku.

Miru Marković i Marka Miloševića, koji od januara 2008. godine imaju azil u Rusiji izdejstvovan na navodnoj političkoj progonjenosti od strane vlasti u Srbiji, zastupaće advokat Moma Raičević, dok će Mariju Milošević, koja od odlaska oca u Hag živi u Crnoj Gori, zastupati advokat Svetislav Stevanović.

Postupak za utvrđivanje pravnih naslednika Slobodana Miloševića okončan je nedavno, posle dugog procesa, jer je navodno bila nepoznata adresa na kojoj se kriju Mira Marković i Marko Milošević.

Proces je pokrenuo Milan Marković, republički javni pravobranilac, budući da Miloševićevi naslednici nisu pokrenuli ostavinsku raspravu.

Posle okončanja tog procesa, republički javni pravobranilac, koji zastupa državu Srbiju, pokrenuo je proces oduzimanja vile u Užičkoj 34 od Mire Marković, Marka i Marije Milošević.

Slobodan Milošević je kuću u Užičkoj 34 u beogradskom naselju Dedinje kupio neposredno pred početak NATO bombardovanja za nešto više od 84.000 dinara i to po pravilima kao da prvi put rešava stambeno pitanje, iako mu je Srbija već ranije prodala kuću u Tolstojevoj 33, navodi list.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mira, Marko i Marija da vrate vilu

Izvor: Blic, 19.Okt.2008

Država Srbija tužila je Miru Marković, Marka i Mariju Milošević, kao pravne naslednike Slobodana Miloševića, zbog protivpravnog prisvajanja vile u Užičkoj 34. Glavno ročište zakazano je za 17. decembar ove godine u Drugom opštinskom sudu u Beogradu, saznaje „Blic nedelje"...Mira Marković,...

Nastavak na Blic...

Srbija tužila naslednike Slobodana Miloševića

Izvor: Mondo, 19.Okt.2008

Država Srbija tužila je Miru Marković, Marka i Mariju Milosević, kao pravne naslednike bivšeg predsednika Slobodana Miloševića, zbog protivpravnog prisvajanja vile u Užičkoj 34 u beogradskom naselju Dedinje.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.