Srbija sutra obeležava 100 godina od početka Velikog rata

Izvor: Press, 26.Jul.2014, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija sutra obeležava 100 godina od početka Velikog rata

Srbija se obeležavanjem ovog događaja, ujedno odazvala i pozivu Predsedništva Saveta ministara Italije upućenom svim bivšim zaraćenim stranama da učestvuju u projektu Obeležavanja stogodišnjice početka Prvog svetskog rata i istovremeno odaju dužnu počast svim žrtvama tog rata. 

Kako je saopštilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Italija je predložila da se Srbija uključi u projekat koji predviđa angažovanje trubača iz svih zemalja koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << će sutra izvoditi numeru "Il Silenzio" (Tišina) na simboličnim lokalitetima u svakoj državi. 

Početak ceremonije najavljen je za 19 sati, a programom je predviđeno obraćanje ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina, kao i prigodan umetnički program.

Organizator državne ceremonije je Vlada Srbije - Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

Inače, u ponedeljak, 28. jula, u Nišu će biti održana svečana sednica Vlade Srbije, povodom obeležavanja sto godina od početka Prvog svetskog rata.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obeležavanje početka Prvog svetskog rata

Izvor: RTS, 26.Jul.2014

Državna ceremonija obeležavanja stogodišnjice početka Prvog svetskog rata biće održana sutra na Kalemegdanu, kod spomenika "Pobedniku". ..Srbija se obeležavanjem ovog događaja, ujedno odazvala i pozivu Predsedništva Saveta ministara Italije upućenom svim bivšim zaraćenim stranama da učestvuju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.