Srbija spremna na dijalog u regionu zbog migranata

Izvor: Studio B, 19.Okt.2015, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija spremna na dijalog u regionu zbog migranata

Premijer Aleksandar Vučić, poručio je, tokom susreta sa direktorom Kancelarije UNHCR-a u Srbiji Hansom Fridrihom Šoderom, da je Srbija spremna za otvoreni dijalog sa svim regionalnim, evropskim i međunarodnim partnerima o rešenjima za migrantsku krizu.

Šoder je naglasio da je zatvaranjem pojedinih granica pomoć UNHCR još neophodnija i ukazao da je neophodno obezbediti veću evropsku solidarnost, pogotovo u zimskom periodu.

Kako je navedeno u saopštenju Vladine >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << kancelarije za saradnju sa medijima, Vučić je sa Šoderom razgovarao o migrantskoj krizi i pomoći UNHCR-a Vladi Srbije u rešavanju tog problema.

Premijer Vučić zahvalio je na dosadašnjoj pomoći UNHCR-a i istakao da je saradnja bila na visokom nivou.

Srpski premijer je izrazio nadu da će ta saradnja i ubuduće biti dobra kako bi zajedničkim snagama izašli u susret potrebama ljudi koji dolaze sa Bliskog Istoka.

Šoder je rekao da UNHCR podržava napore srpske vlade u rešavanju krize i da je promenom situacije u poslednjih par dana, zatvaranjem pojedinih granica, pomoć UNHCR još neophodnija.

On je dodao da je u saradnji sa ministrom Vulinom potrebno obezbediti još objekata za privremeni smeštaj i da je neophodno obezbediti veću evropsku solidarnost, pogotovo u zimskom periodu.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.