Srbija se ugleda na Evropu: Zid za bahate i neposlušne migrante

Izvor: Vesti-online.com, 16.Nov.2016, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija se ugleda na Evropu: Zid za bahate i neposlušne migrante

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović najavio je da će se pred parlamentom Srbije uskoro naći novi zakoni o azilu i strancima, koji će olakšati postupanje državnih organa prema migrantima i uskladiti ih sa evropskim normama.

Stefanović je poručio da država neće dozvoliti da se migranti na teritoriji Srbije ponašaju bahato i da želi da im obezbedi pristojan i normalan smeštaj na svetskom nivou.

- Srbija je normalna i humana država koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << hoće da pruži gostoprimstvo, ali uz poštovanje zakona. To što se nalazite na teritoriji Srbije ne znači da možete da se ponašate bahato, već da morate da poštujete zakone Srbije, i policija će tako i postupati, pristojno, civilizovano, ali oštro - naglasio je Stefanović.

On je ocenio da se pojedine nevladine organizacije ponašaju licemerno i čim se migranti pojave u nekom delu grada kreću u kampanju da ih ubede da tu i ostanu, kao i da te organizacije, koje se "silno brinu", nisu napravile smeštaj ni za 10 migranta jer ih to ne interesuje, prenose beogradski mediji.

- Zašto je bolje da ljudi stoje na dva ili tri stepena napolju i kisnu, osim ako to nije interes tih koji dobijaju sredstva za to, ne bi li nastavili da budu finansirani? Zašto biste nekoga pozvali da bude u parku, a ne da ide u pristojan smeštaj koji je obezbeđen, osim ako to nije interes organizatora da pere neke pare? - pita Stefanović.

On je napomenuo da država neće dozvoliti ni blokadu puteva, kao i da Srbija nije kriva što migranti ne mogu da uđu u druge zemlje.

- Hoćemo da obezbedimo za svakog pristojan i normalan smeštaj, ali na način koji je predvideo zakon - ponovio je ministar.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.