Srbija raspisuje poternicu za Orićem?

Izvor: RTS, 28.Jan.2014, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija raspisuje poternicu za Orićem?

Srbija raspisuje međunarodnu poternicu za Naserom Orićem i još četvoricom Bošnjaka iz Srebrenice zbog ratnih zločina u Podrinju 1992. godine, prenosi BHRT.

Pravosudni organi Srbije raspisuju međunarodnu poternicu za Naserom Orićem i još četvoricom Bošnjaka iz Srebrenice koje istražni organi u Beogradu sumnjiče za ratne zločine počinjene nad Srbima u Podrinju 1992. godine, prenosi Radio-televizija Bosne i Hercegovine.

Direkcija za koordinaciju policijskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tela BiH dobila je zahtev od Interpola Beograd za proveru Nesera Orića, zbog namere pravosudnih organa Srbije da za njim raspisiše međunarodnu poternicu, navodi BHRT na svom portalu.

Kako se navodi, zahtev za proveru od Interpola Beograd stigao je za pet osoba, među kojima su, pored bošnjačkog komandanta iz Srebrenice Nasera Orića, i ratni načelnik policijske stanice u Srebrenici Hakija Meholjić i još trojica Bošnjaka.

Prema važećim procedurama, zahtev Interpola Beograd prosleđen je nadležnoj agenciji za sprovođenje zakona u BiH na dalje postupanje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srbija raspisuje poternicu za Orićem?

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jan.2014, 04:01

Pravosudni organi Srbije raspisuju međunarodnu poternicu za Naserom Orićem i još četvoricom Bošnjaka iz Srebrenice koje istražni organi u Beogradu sumnjiče za ratne zločine počinjene nad Srbima u Podrinju 1992. godine, prenosi Radio-televizija Bosne i Hercegovine...Naser Orić tokom suđenja...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.