Srbija prvak sveta!

Izvor: NTV.rs, 20.Jun.2015, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija prvak sveta!

Fudbalska reprezentacija Srbije do 20 godina novi je prvak sveta. Srpski igrači savladali su u finalu na Novom Zelandu selekciju Brazila, posle produžetaka sa 2:1.
Na poluvremenu je bilo 0:0. Iako su u prvom delu meča i jedan i drugi tim imali po par prilika nisu ih iskoristili. Velika neizvesnost viđena je u nastavku. Brazil je pripretio odmah na početku drugog dela, a naši reprezentativci su na to odgovorili istom merom. Nakon nekoliko pokušaja Srbija je došla do vođstva >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << u 70. minutu, kada je Staniša Mandić nakon jedne savršene akcije i asistencije Nemanje Maksimovića savladao protivničkog golmana. Radost našeg tima nije dugo trajala pošto su Brazilici nakon samo tri minuta izjednačili, Andres Pererira je odlično prošao pored četvorice igrača i šutirao, Rajković je dotakao loptu, ali to je bilo nedovoljno da spreči njen put ka mreži. U nastavku je blaža inicijativa bila na strani Brazila, ali su izabranici Veljka Paunovića odoleli pa se otišlo u produžeke. Naši protivnici su propustili veliku šansu u 105. minutu, a reprezentacija Srbije je to kaznila 13 minutu kasnije, kada je Nemanja Maksimović pogodio za titulu prvaka i veliko slavlje. Stefan Ilić je prošao po desnoj strani i dodao za Andriju Živkovića. Usledio je pas za Maksimovića koji ostaje hladnokrvan i postiže pobedonosni pogodak za veliko slavlje.
Za najboljeg golmana turnira izabran je kapiten Srbije Predrag Rajković. Sergej Milinković-Savić je treći najbolji igrač na turniru, drugo mesto pripalo je kapitenu Brazila Danilu, dok je za prvog među najboljima izabran igrač Malija Adama Traore.
Srpski igrači su tokom celog turnira pokazali veliko umeće, čvrst karakter i kako se bori za dres sa državnim grbom. Naš tim je tri puta igrao produžetke i jednom penale, da bi stigao do najvećeg uspeha u istoriji srpskog fudbala.
Svetskim zlatom su se okitili:
Predrag Rajković , Vanja Milinković Savić, Filip Manojlović, Milan Gajić, Nemanja Antonov, Miloš Veljković, Srđan Babić, Radovan Pankov, Stefan Milošević, Vukašin Jovanović, Miladin Stevanović, Saša Zdjelar, Nemanja Maksimović, Mijat Gaćinović, Sergej Milinković Savić, Marko Grujić, Filip Janković, Andrija Živković, Ivan Šaponjić , Staniša Mandić i Stefan Ilić.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Mlada reprezentacija Srbije prvak sveta u fudbalu!

Izvor: Tracara.com, 20.Jun.2015

Zlatni orlići! (foto: Screenshot) Reprezentacija Srbije do 20 godina osvojila je titulu prvaka sveta u fudbalu pošto je jutros u Oklendu (Novi Zeland), u finalnoj utakmici, posle produžetaka savladala Brazil sa 2:1. Do najvećeg uspeha u istoriji srpskog fudbala mladu reprezentaciju golovima su doveli...

Nastavak na Tracara.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.