Srbija prva u Evropi po umiranju od zagađenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2020, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija prva u Evropi po umiranju od zagađenja

Srbija je na devetom mestu u svetu i prvom u Evropi po stopi smrtnosti od zagađenja na 100.000 stanovnika, pokazalo je istraživanje Globalnog saveza za zdravlje i zagađenje o stopama smrtnosti od zagađenja, saopštila je danas Zelena stranka.

Kako se navodi, istraživanje je pokazalo da su stope prevremene smrtnosti uzrokovane zagađenjem u Srbiji na izuzetno visokom nivou sa 175 žrtava na svakih 100.000 stanovnika.

"Ovo je krizna situacija, koja zahteva hitno reagovanje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ćutanje institucija i ostalih lažnih zelenih stranaka govori o tome da se oni ovim temama bave isključivo i samo u vidu obaveznih izveštaja Evropskoj uniji, što je mrtvo slovo na papiru", ocenila je Zelena stranka.

U saopštenju se ističe da Srbija ne sme da postane utočište tuđih zagađivača i da ne sme dozvoliti da bude stecište štetnih industrija, zemlja malih kazni i "labavih propisa".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.