Srbija preko Britanije do prvog mesta u grupi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2017, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija preko Britanije do prvog mesta u grupi

Košarkaši Srbije rutinski su upisali pobedu protiv Velike Britanije u 4. kolu Evropskog prvenstva u Istanbulu i tako se i teoretski plasirali u osminu finala.  V. Britanija – Srbija 68:82 (14:25, 24:22, 17:18, 13:17).

Najefikasniji u našem timu bio je Bogdan Bogdanović sa 18 poena, uz po sedam asistencija i skokova. Stefan Jović (pet asistencija) i Vladimir Štimac su ubacili po 11, a kapiten Milan Mačvan deset poena.

Posle nekoliko nerealizovanih napada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << našeg tima u uvodnim minutima, kada je Bogdanović pogodio za 7:6 Srbija nije više ispuštala vođstvo do kraja meča, a prednost je lagano rasla.

Odličan ritam najavio je Jović sa dve trojke, Birčević je takođe pogodio za tri, pa Bogdanović, zatim i Mačvan i Micić, pa je razlika u kvalitetu bila evidentna već posle prve četvrtine – 25:14.

I u drugoj četvrtini naši su bili raspoloženi u napadu, pogađali su Mačvan, Micić, Marjanović, Birčević, naravno Bogdanović... Ipak, rival je iskoristio nešto mekšu odbranu i pokušao da uhvati priključak, pa se na veliki odmor otišlo sa „plus devet" na naše – 47:38.

I u nastavku meča naši reprezentativci su dominirali u svim segmentima igre i sve vreme su apsolutno kontrolisali rezultat. Najveća prednost bila je 54:40 u trećoj četvrtini, a naš tim je rutinski čuvao višak i priveo meč kraju...

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića mogli bi u eliminacionu rundu i sa prve pozicije u grupi D posle pobede Letonije nad Rusijom, pod uslovom da u četvrtak u poslednjem kolu grupe D od 16.15 sati pobede Belgijance, a Letonci savladaju i Turke. U tom slučaju, naš tim bi dobio lakšeg rivala u osmini finala...

"Imam veliko poštovanje prema Britaniji, svaku utakmicu igraju na isti način, ne predaju se, uvek isto, ne menjaju lice igre... Očigledno je da smo mi bili jači i da smo pobedili, ali znali smo da može da bude teška utakmica, nema opuštanja. Njima je prosek bio 84 poena, imaju odlične šutere, njihova igra je dosta iskusna... Moji igrači su imali pravi pristup od početka, nismo imali oscilacije... Igrači sa klupe su uradili odličan posao, dok su oni opterećeniji mogli da odmore. Samo sedam izgubljenih lopti je pozitivno iznenađenje za mene. Sada imamo odmor i treba da se fokusiramo na Belgiju, da vidimo ostale rezultate, ali uvek gledamo u naš tanjir. Svi su dali veliki doprinos pobedi, na pravi način, kroz energiju i odbranu. Bili smo veoma koncentrisani... Imamo jedan dan da se odmorimo i pripremimo za poslednji meč u grupi protiv Belgije. Videćemo kako će se odvijati ostali mečevi, ali prvenstveno gledamo u svoj tanjir i koncentrisani smo na našu utakmicu, kao i uvek", rekao je Aleksandar Đorđević, selektor Srbije.

"Čestitke saigračima, bila je teška i važna utakmica za nas. Znali smo koliko je bilo bitno da pobedimo, posebno jer je Letonija pre nas pobedila Rusiju i možemo da se borimo za prvo mesto. Niko nije pobedio Britaniju lako, znali smo kakvu utakmicu možemo da očekujemo. Sada moramo dobro da se odmorimo i spremimo se za naredni meč sa Belgijom", rekao je Vasilije Micić.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Turska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Vesti" na Eurobasketu - Lučić: Idemo na prvo mesto

Izvor: Vesti-online.com, 05.Sep.2017

Krilo Vladimir Lučić smireno je govorio o meču sa Velikom Britanijom, koji su "orlovi" lagano dobili - 82:68 i ostali u igri za prvo mesto u Grupi D...- Velika Britanija ima nezgodnu spoljnu liniju, veoma agresivnu. Mi smo možda malo ispražnjeni posle meča sa Turskom, ali uspeli smo da uradimo...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.