Srbija poželjan partner Interpola

Izvor: RTS, 03.Nov.2014, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija poželjan partner Interpola

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Stefanović ocenio je da je obeležavanje 100. godišnjice Interpola odlična prilika da se podsetimo na ono šta Srbija znači Interpolu, ali i na sve što je Interpol učinio za Srbiju.

Nebojša Stefanović je u Minsku rekao da, prema podacima Interpola, Srbija spada među 10 najpoželjnijih partnera, a tako su se izjasnile svaka od 190 država, prenosi Fonet.

"To pokazuje našu ozbiljnost, preciznost i ono što srpska policija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << radi u međunarodnim odnosima", istakao je Stefanović.

Ministar unutrušanjih poslova je naglasio veliki značaj saradnje u Interpolu što je pokazalo i uspešno rešavanje nekoliko poslednjih teških slučajeva u Srbiji.

Prema njegovim rečima, posao srpske policije je da se bolje organizuje u saradnji sa drugim policijama u regionu, ali i na nivou Interpola.

"Kriminal ne poznaje granice, on se udružuje i moramo da postavimo snažnu odbranu za građane, koji treba da znaju da je naša policija svim silama da se bori protiv korupcije i kriminala, ma odakle dolazili", zaključio je Stefanović.

Obeležavanju stogodišnjice Interpola i 83. zasedanju Generalne skupštine prisustvuju i direktor policije Milorad Veljović i načelnik Uprave za međunarodnu operativnu policijsku saradnju Milan Dimitrijević.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nebojša Stefanović: Srbija u Interpolu jedan od najpoželjnijih partnera

Izvor: Kurir, 03.Nov.2014

Ministar je naglasio veliki značaj saradnje u Interpolu što je pokazalo i uspešno rešavanje nekoliko poslednjih teških slučajeva u Srbiji..Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović prisustvuje 83. zasedanju Generalne skupštine INTERPOL-a i svečanom obeležavanju stogodišnjice te organizacije...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.