Srbija pouzdan partner Nemačkoj

Izvor: Beta, 11.Jun.2014, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija pouzdan partner Nemačkoj

BERLIN, 11. juna 2014. (Beta) - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u sredu u Berlinu da Srbija želi još veći broj investitora iz Nemačke i da će učiniti sve da bude pouzdan partner i saveznik najvažnijoj zemlji u EU.

"U narednih mesec i nešto dana pripremićemo zakone o radu, stečaju, privatizaciji, izdavanju dozvola. Želimo ubrzano da radimo i završavamo poslove, želimo da budeo deo Evrope i razvijenog sveta", kazao je Vučić na zajedničkoj konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << za novinare sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

On je istakao da Nemačka ne treba da očekuje da će Srbija praviti probleme i da Srbija želi da bude izvor stabilnosti i dobrosusedskih odnosa u regionu.

Upitan da li problem slobode medija u Srbiji, na koji je ukazao OEBS, može da utiče na evrointegracije Srbije, Vučić je rekao da je i o toj temi bilo reči u razgovoru sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, ali je demantovao tvrdnje o postojanju cenzure.

"Sve što imam da kažem o tome rekao sam. Srbija je slobodna i demokratska zemlja i spremni smo da čujemo primere, ali oni primeri koji su bili napisani nisu bili istiniti", kazao je Vučić.

Vučić je istakao da se u Srbiji priprema set medijskih zakona i da je cilj da se garantuje puna medijska sloboda.

On je podsetio i da je većinski deo srpskih medija u privatnom vlasništvu i da je cilj dalja privatizacija.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.