Srbija pod snegom

Izvor: RTS, 25.Jan.2012, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija pod snegom

Sneg koji neprekidno pada već satima, otežava živote građana u Pčinjskom, Jablaničkom i Zlatiborskom okrugu. Na Pešterskoj visoravni sneg dostigao visinu od jednog metra. Bez struje pedeset domaćinstava u najudaljenijim selima opštine Crna Trava.

Oko stotinak sela na Pešterskoj visoravni ponovo je u snežnoj blokadi. I na području Crne Trave zbog snega je u prekidu fiksna telefonija, a zatvorena je i pošta. Saobraćaj se odvija otežano.

Gorska služba >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za spasavanje pronašla je danas Hasana Kadrića i njegovu sestru Zurifu na nekoliko kilometara od sela Bačije na Pešterskoj visoravni.

Oni su od jutros bili zavejani u snegu na Pešterskoj visoravni, a kako saznaje RTS, osećaju se dobro i biće im ukazana lekarska pomoć.

Hasan i njegova sestra Zurifa uputili su se u ranim jutarnjim časovima traktorom do Doma zdravlja u Sjenici gde su nedaleko od mesta stanovanja u selu Bačije zbog velikih smetova zalutali.

Jutros nijedan đak na Pešterskoj visoravni nije mogao da dođe do škole, pa je Opštinski krizni štab za vanredne situacije u Sjenici odlučio da škole ne rade do ponedeljka.

Ismet Mahmutović, koordinator Kriznog štaba za vanredne situacije iz Sjenice naglasio je da mašinama nedostaje gorivo i da je raščišćavanje snega redukovano na minimum dok ne stigne pomoć Vlade Srbije koju očekuju u najskorije vreme.

I na području Crne Trava sneg od jutros ponovo pada. Na terenu je pet mašina za raščišćavanje, pre svega lokalnih puteva. Struju trenutno nema pedeset domaćinstava u najudaljenijim selima te opštine.

U prekidu su fiksna telefonija i Internet veze, a zatvorena je i pošta u Crnoj Travi. Sneg od noćas pada i u Leskovcu, ali se ne zadržava na kolovozu.

U zlatiborskom okrugu 32 centimetra novaonapadalog snega dovode do povremenog nestanka struje u selima. Saobraćaj je usporen. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.