Srbija pod snegom

Izvor: S media, 27.Dec.2010, 07:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija pod snegom

Na radost dece i svih onih koji vole sneg, Srbija se od juče zabelela. Slična situacija je i u Hrvatskoj. Ledena kiša okovala je Rusiju, a na istočnoj obali Amerike zbog snega otkazano je više stotina letova.

U Srbiji će danas biti hladno, sa snegom. Maximalna dnevna temperatura biće oko nule, ali se očekuje zadržavanje snežnog pokrivača.

Kako se sneg u Srbiji očekuje tokom celog dana, iz Automoto saveza Srbije apeluju na vozače da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << prilagode vožnju uslovima na putu.

„U nižim predelima, na važnijim i frekventnijim putnim pravcima kolovozi su vlažni, mestimično sa snegom u raskvašenom stanju. Zbog niskih temperatura, moguća je pojava poledice. U višim planinskim predelima, preko planinskih prevoja, na prilazima zimskim turističkim centrima, na magistralnim putevima M-8 Duga Poljana -Sjenica i na M-2 Jadranska magistrala ima snega na kolovozu pa je obavezna zimska oprema. Na putnim pravcima u Vojvodini, savetuje se krajnje oprezna vožnja zbog snega i leda na kolovozu“, upozoravaju iz operativnog centra AMŠ.

Dežurne službe Javnog komunalnog preduzeća „Beograd-put“ cele noći su na terenu.

„Sva vozila su na terenu. Čiste se ulice prvog prioriteta, za sada nemamo pritužbi iz GSP-a i Laste. Na ulicama je 78 vozila u gradu i 22 u okolini“, kažu za S media portal dežurni iz Beograd-puta.

Podsećamo građane da su u obavezi da od snega očiste trotoare i prilaze ispred svojih zgrada, kuća, poslovnih prostora.

JKP Beograd-put prodaje industrijsku so, u džakovima od po 25 kilograma, po ceni od 354 dinara.

Nesvakidašnja saobraćajna nesreća

U Hrvatskoj je sneg prouzrokovao veće zastoje u saobraćaju.

U naselju Jezerce u Plitvičkim jezerima sinoć oko 18 časova došlo je do nesvakidašnje saobraćajne nesreće.

Kako pišu hrvatski mediji, poginuo je 54-godišnji Čedomir Rapaić na koga je naleteo automobil marke Reno, kojim je upravljao T.M. iz Jezerca.

Po prvim, nezvaničnim informacijama, do nesreće je došlo tako što je na Čedomira Rapaića naleteo Reno dok je on ležao na putu. Gust sneg je prekrio nesrećnog čoveka, tako da se on nije moga videti, pa je na njega naleteo automobil kojim je upravljao T.M..

Nevreme u Rusiji i SAD

Snežna oluja, koja je pogodila istočnu obalu SAD, izazvala je velike poremećaje u saobraćaju - od Džordžije, na jugu, do Vermonta, na severu, otkazano je na stotine letova.

Ovogodišnja zima već je oborila neke rekorde - države Džordžija i Južna Karolina obeležile su prvi Božić pod snegom, posle više od stotinu godina.

U državama Merilendu, Virdžiniji i Severnoj Karolini proglačeno je vanredno stanje.



Nevreme je pogodilo i glavni grad Rusije, Moskvu.

Usled ledene kiše, u nekim delovima grada nestalo je struje - aerodrom Domodedovo je zbog toga bio zatvoren punih deset sati, a stali su tramvaji i trolejbusi.

Više od 200 hiljada ljudi ostalo je bez električne energije.

Premijer Vladimir Putin pozvao je nadležne ministre da učine sve kako bi se situacija u što kraćem roku normalizovala.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.