Srbija po strani u sporu o madjarskom drzavljanstvu

Izvor: Beta, 05.Jun.2010, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija po strani u sporu o madjarskom drzavljanstvu

BRATISLAVA, 5. juna 2010. (Beta) - Srpski ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio je slovačkom listu Pravda da Srbija mora da pristupi vrlo delikatno novom madjarskom zakonu o dvojnom državljanstvu za Madjare u dijaspori, jer i sama daje svoje državljanstvo ljudima koji nemaju prebivalište u Srbiji.

Jeremić je, medjutim, u intervjuu koji u subotu objavljuje slovački list upozorio da je pitanje dvojnog državljanstva na teritoriji bivše Jugoslavije specifično, jer su na raznim strana granice posle rata ostali ljudi, porodice, imovina.

"Zato nije dobro porediti situaciju u bivšoj Jugoslaviji sa bilo kojom drugom, ali verujemo da sve što se tiče suseda treba da se odvija u konsultacijama sa njima. Mi smo protiv bilo kakvih jednostranih koraka u odnosu sa susedima. Unilateralnost je, prema našem uverenju, recept za nestabilnost", kazao je Jeremić.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija po strani u sporu o mađarskom drzavljanstvu

Izvor: NaDlanu.com, 05.Jun.2010

BRATISLAVA, 5. juna 2010. (Beta) - Srpski ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio je slovačkom listu Pravda da Srbija mora da pristupi vrlo delikatno novom mađarskom zakonu o dvojnom državljanstvu za Mađare u dijaspori, jer i sama daje svoje državljanstvo ljudima koji nemaju prebivalište...

Nastavak na NaDlanu.com...

Jeremić: Kosovo nije smetnja za regionalnu saradnju

Izvor: SrbijaNet.rs, 05.Jun.2010

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izrazio je očekivanje da Medjunarodni sud pravde neće podržati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i da će se ceo slučaj završiti pozivom na nove pregovore. Jeremić je, u danas objavljenom intervjuu slovačkom listu "Pravda", rekao da je

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.