Srbija plaća i nepostojećeg vicepremijera

Izvor: Vesti-online.com, 26.Dec.2011, 01:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija plaća i nepostojećeg vicepremijera

Osim što ga je Vlada Srbije ponovo sačinila u minut do 12, Predlog zakona o budžetu za 2012. ima niz nelogičnosti. Tako je za kabinet potpredsednika Vlade zaduženog za evropske integracije Božidara Đelića predviđeno 436.870 evra iako u Vladi više nema ni kabineta ni Đelića! On je nakon odluke Evropskog saveta da Srbiji ne dodeli status kandidata 9. decembra podneo ostavku, a kabinet rasformirao.

Vlada nastavlja da se zaklinje u štednju, a u isto vreme za jednu trećinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << povećava pare nevladinim organizacijama kojima je za narednu godinu namenila skoro 55 miliona evra.

Pojedini iz civilnog sektora upozoravaju da je to povećanje zapravo zakulisan način političkih partija da preko svojih NVO uberu još poneku paricu.

I dok se za NVO dreši kesa, za praćenje izbora, odnosno za kontrolu trošenja novca u predizbornoj kampanji, sredstva nisu predviđena.

Predlog zakona o budžetu za 2012. predviđa prihode od 7,5 milijardi, a rashode od oko 8,9 milijardi evra. To znači da je predviđen deficit od 1,4 milijarde evra.

Sudeći po predloženom budžetu, predsednik Srbije Boris Tadić nema nameru da siđe sa prestola, jer u budžetu nisu predviđeni troškovi za predsedničke izbore.

Naime, petogodišnji mandat aktuelnog predsednika ističe 15. februara 2013, a novi izbori moraju da budu raspisani 90 dana pre tog datuma, odnosno do 15. novembra 2012. To znači da su predsednički izbori deo troškovnika za 2012. Prema ranijim najavama, za ove izbore je predviđeno nešto više od deset miliona evra.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.