Srbija peta u Evropi po smrtnosti od raka grlića materice

Izvor: Danas, 21.Jan.2019, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija peta u Evropi po smrtnosti od raka grlića materice

Srbija se nalazi na petom mestu u Evropi po smrtnosti od raka grlića materice, a isto mesto drži i kad je reč o obolevanju od ove vrste raka, pokazuju podaci koje je objavio Instit za javno zdravlje Srbije "Batut". Članak Srbija peta u Evropi po smrtnosti od raka grlića materice se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

U južnom Banatu od raka grlića materice svake godine umre 20 žena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2019

Na osnovu podataka Registra za rak Zavoda za Javno zdravlje Pančevo, rak grlića materice u Južnobanatskom okrugu se nalazi na četvrtom mestu u ukupnom obolevanju i umiranju od svih malignih tumora u ženskoj populaciji. Svake godine u ovom okrugu u proseku 39 žena oboli i 20 umre od ove bolesti...Prema...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.