Srbija otvara konzulat u Vijetnamu

Izvor: Vesti-online.com, 18.Mar.2019, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija otvara konzulat u Vijetnamu

Vlada Srbije donela je odluku o otvaranju Konzulata naše države u gradu Ho Ši Min u Socijalističkoj Republici Vijetnam.

Kako se navodi u Službenom glasniku, vlada je na prethodnoj sednici odlučila da se otvori Konzulat Republike Srbije u SR Vijetnam, sa počasnim konzulom na čelu, a sa sedištem u Ho Ši Minu, koji broji više od šest miliona stanovnika.

Konzularno područje obuhvataće celu teritoriju Vijetnama dok Ambasada Srbije u Džakarti (Indonezija), inače >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pokriva Vijetnam na nerezidencijalnoj osnovi.

Diplomatski odnosi između SR Vijetnam i nekadašnje SFRJ uspostavljeni su 1957. godine.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, odnosi Srbije i Vijetnama su tradicionalno dobri i prijateljski, bez otvorenih pitanja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija otvara konzulat u Vijetnamu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Mar.2019

Vlada Srbije donela je odluku o otvaranju Konzulata u gradu Ho Ši Min u Socijalističkoj Republici Vijetnam...Kako se navodi u Službenom glasniku, vlada je na prethodnoj sednici odlučila da se otvori Konzulat Republike Srbije u SR Vijetnam, sa počasnim konzulom na čelu, a sa sedištem u Ho Ši Minu,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Srbija otvara konzulat u Vijetnamu

Izvor: Radio 021, 19.Mar.2019, 08:43

Vlada Srbije donela je odluku o otvaranju Konzulata u gradu Ho Ši Min u Socijalističkoj Republici Vijetnam...Kako se navodi u Službenom glasniku, Vlada je na prethodnoj sednici odlučila da se otvori Konzulat Srbije u SR Vijetnam, sa počasnim konzulom na čelu, a sa sedištem u Ho Ši Minu, koji...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.