Izvor: Southeast European Times, 28.Jun.2009, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija optužila bivše pripadnike OVK

28/06/2009

BEOGRAD, Srbija -- Tužilaštvo za ratne zločine u petak (26. jun) je podiglo optužnicu protiv 17 bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) za zločine nad civilima počinjene na istočnom Kosovu 1999. godine. Optuženi su deo takozvane Gnjilanske grupe koja je navodno ubila najmanje 52 Roma, Srba i kosovskih Albanaca u gradu Gnjilanu u periodu između juna i oktobra 1999. godine. Optužbe takođe uključuju ilegalno pritvaranje, nehumano postupanje, mučenje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << silovanje i sakaćenje.

Devet članova grupe uhapšeno je prošlog decembra i nalaze se u pritvoru u Beogradu. Drugih osam i dalje je na slobodi i biće im suđeno u odsustvu, navodi se u saopštenju tužilaštva. Svi se suočavaju sa do 20 godina zatvora. (EMportal - 27/06/09, FoNet, B92, Glas Srbije, Makfaks, AKI, AP - 26/06/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.