Srbija objavila rat kriminalu

Izvor: RTS, 13.Apr.2010, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija objavila rat kriminalu

Predsednik Boris Tadić poručio da je Srbija objavila rat mafiji i naglasio da je ništa neće pokolebati u borbi protiv organizovanog kriminala, koji je razvijen i na regionalnom nivou.

Srbija je objavila rat mafiji koja je snažna i na regionalnom nivou, izjavio je u Mostaru predsednik Boris Tadić, naglašavajući da Beograd ništa neće pokolebati u borbi protiv organizovanog kriminala.

Ta borba će biti dovedena do kraja, rekao je Tadić novinarima na Međunarodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sajmu u Mostaru.

On je istakao da Srbija time štiti vlastitu teritoriju, ali i teritoriju Evropske unije od regionalno organizovane mafije, koja pokušava da preuzme kontrolu nad političkim, ekonomskim i društvenim kretanjima.

Nema političkih ustupaka regionalnoj mafiji, poručio je Tadić, koji nije želeo da odgovara na novinarska pitanja o pretnjama koje su mu upućene, objašnjavajući da to nema pravo, jer je to posao policije i drugih službi bezbednosti.

On je ponovio i da nije bitno gde će se optuženima suditi, već je važno da oni imaju fer i pravično suđenje, o čemu odlučuju pravne institucije.

Ali, neka niko ne pomisli da ću uticati na tužilaštva u povlačenju tužbi, predočio je Tadić.

Govoreći o potrebi jačanja regionalne ekonomske saradnje, Tadić je podsetio da Srbija u Republici Srpskoj ima oko 850 miliona investicija i naglasio da je veoma zainteresovana i za jačanje saradnje sa Federacijom BiH.

On je ponovio da Srbija, kao garant Dejtonskog sporazuma, poštuje teritorijalni integritet BiH i, kao "crvenu liniju koju neće preći", označio pokušaje nametanja rešenja ili mešanja u unutrašnje stvari BiH.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Obračun s mafijom, bez ustupaka

Izvor: Politika, 13.Apr.2010

MOSTAR – Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je danas da je Srbija objavila rat mafiji i da ni po koju cenu neće odustati od obračuna sa tim zlom..."Tu nema nikakvih političkih ustupaka, i ta stvar će biti dovedena do kraja", kazao je Tadić novinarima u Mostaru...On je precizirao da nije reč...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.