Srbija nije demantovala kupovinu kineskog PVO sistema FK-3

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2020, 00:52

Srbija nije demantovala kupovinu kineskog PVO sistema FK-3

Srbija je rešila pitanje protivvazdušne odbrane velikog dometa ugovaranjem nabavke kineskog sistema FK-3, a Ministarstvo odbrane nije želelo da komentariše nabavku savremenog kineskog naoružanja, ali nije ni demantovalo tu informaciju, što bi učinilo da nije tačna, piše Politika u sutrašnjem broju.

Specijalizovani sajt "Balkanska bezbednosna mreža" objavio je informaciju o kupovini PVO sistema, pozivajući se na podatke iz godišnjeg izveštaja preduzeća SDPR, a agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Rojters tu kupovinu nove generaciju raketa srednjeg dometa zemlja-vazduh, navođenih radarom, tumači kao novi znak produbljivanja saradnje Pekinga i Beograda.

Peking gleda na Srbiju kao na deo svoje inicijative “Jedan pojas, jedan put”, čiji je cilj otvaranje novih trgovinskih kanala za kineske kompanije, piše Rojters i podseća da je Kina investirala nekoliko milijardi dolara u Srbiju, uglavnom u “mekim zajmovima,” a zatim i u infrastrukturne i energetske projekte.

Krajem juna Srbija je nabavila šest kineskih borbenih dronova, naoružanih laserski navođenim raketama, što je prvo takvo razmeštanje bespilotnih letilica u Evropi.

Politika navodi da FK-3 spada u moderne sisteme PVO i za sada ga koristi samo kineska vojska.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.