Srbija neće biti parking za migrante

Izvor: B92, 01.Mar.2020, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija neće biti parking za migrante"

Kao što ni 2015. godine, kada je prošlo oko 900.000 ljudi, nismo postali parking za migrante, nećemo to postati ni sada, izjavio je Aleksandar Vulin.

Ministar odbrane je novinarima u Beogradu, odgovarajući na pitanje kako Srbija gleda na to što je Turska odlučila da dozvoli migrantima da prođu kroz zemlju i kakve će mere biti preduzete, kazao da će Srbija biti odgovorna i solidarna, ali da će zaštiti i svoju granicu i način života svojih građana.

Podsetio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da još od 2015. godine Srbija se nosi na dobar, odgovoran i organizovan način sa migranstkom krizom i naveo da ćemo nastaviti tako da se ponašamo.

"Bićemo vrlo odgovorni. Imamo načina da štitimo i svoju granicu i svoj način života. Videćemo kako se situacija bude razvijala, imamo dovoljno vremena da reagujemo i kao uvek, reagovaćemo", kazao je Vulin.

Podsetio je da je sadašnji predsednik Aleksandar Vučić, 2015. godine kao premijer posvetio mnogo vremena migranstkoj krizi i dodao da je Srbija prošla sa malo posledica u odnosu na sve ostale zemlje.

"Od 2015. slušam kako će se ovde naselitiu 400.000 migranata, kako su izgradjeni gradovi na jugu Srbije gde se oni već smeštaju, kako će nam uzeti poslove, kako su se uselili već u naše stanove. Vidite da su to velike laži. Treba verovati svojoj državi", poručio je Vulin.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.