Srbija ne ugrožava nezavisnost Crne Gore

Izvor: RTS, 17.Sep.2010, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ne ugrožava nezavisnost Crne Gore

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović rekao da Srbija ne ugrožava crnogorsku nezavisnost, ali dodaje da ta ocena "možda smeta pojedinim krugovima u crnogorskoj vlasti". Odnosi sa Srbijom treba da budu bliski, poručio Vujanović.

Srbija ne ugrožava crnogorsku nezavisnost, izjavio je predsednik Filip Vujanović, ne sporeći mogućnost da ta njegova ocena "smeta pojedinim krugovima u crnogorskoj vlasti".

"Možda se to nekome neće svideti, ali ja ne vidim da je crnogorska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nezavisnost ugrožena. Možda to nekima smeta. Možda je to neka rezultanta spekulacija polemike sa mnom", rekao je Vujanović i naglasio da odnosi Crne Gore i Srbije treba da budu bliski.

"Da li iko u Crnoj Gori smatra da ne treba da imamo bliske odnose u kojima će se, na temeljima te bliskosti, razvijati dobra komunikacija građana i ekonomska saradnja, odnosno kroz partnerstvo čuvati crnogorsku nezavisnost", upitao je Vujanović gostujući na TV Vijesti.

On smatra da se kroz partnerstvo i saradnju može čuvati crnogorska nezavisnost, a ne kroz to što će se produkovati da "postoje neki problemi koji ugrožavaju tu nezavisnost".

Vujanović je poručio da će se i dalje ponašati kao predsednik svih građana Crne Gore, jer tako doživljava funkciju šefa države.

Predsednik je rekao da je njegov odnos prema toj funkciji u interesu svih, pozivajući vladajuću Demokratsku partiju socijalista, čiji je potpredsednik, da saopšti, ako se sa tim ne slaže.

"Ako ste predsednik svih građana, a ja tako doživljavam svoju funkciju, a tako sam je doživljavao i kao premijer, onda ste obavezni da se ponašate kao predsednik svih. Ja to pokušavam, verujući da je to interes svih i interes DPS-a. A, ako to nije interes DPS-a, onda bi DPS to trebalo da saopšti", kazao je Vujanović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vujanović kaže da Srbija ne ugrožava nezvisnost CG, opozicija ga podržala

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Sep.2010

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović je rekao da Srbija ne ugrožava crnogorsku nezavisnost i napomenuo da se takav njegov stav nekome, možda, neće dopasti u vladajućim krugovima.   "Da li iko u Crnoj Gori smatra da ne treba da imamo bliske odnose, u kojima će se, na temeljima te bliskosti, razvijati...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Vujanović: Srbija ne ugrožava Crnu Goru

Izvor: Vesti-online.com, 17.Sep.2010

Srbija ne ugrožava crnogorsku nezavisnost, izjavio je predsednik Filip Vujanović, ne sporeći mogućnost da ta njegova ocena smeta pojedinim krugovima u crnogorskoj vlasti..."Možda se to nekome neće svideti, ali ja ne vidim da je crnogorska nezavisnost ugrožena. Možda to nekima smeta. Možda je...

Nastavak na Vesti-online.com...

FILIP VUJANOVIĆ: SRBIJA NAS NE UGROŽAVA

Izvor: Kurir, 18.Sep.2010, 08:44

PODGORICA - Srbija ne ugrožava crnogorsku nezavisnost, izjavio je predsednik Crne Gore Filip Vujanović, ne sporeći mogućnost da ta njegova ocena zasmeta pojedinim krugovima u crnogorskoj vlasti...- Možda se to nekome neće svideti, ali ja ne vidim da je crnogorska nezavisnost ugrožena. Možda to...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.