Srbija na udaru: U ovom času...

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 13:45

Srbija na "udaru": U ovom času...

U ovom času preko severoistoka Evrope premešta se ciklon, a u sklopu njega i hladni front, objavio je meteorolog Đorđe Đurić u svojoj prognozi.

"Upravo će ovaj hladni front doneti Srbiji danas zahlađenje, ali i padavine. Međutim, ne očekuju se značajnije padavine, a zahlađenje će biti u blažem obliku", naveo je meteorolog, prenosi "Telegraf.rs".

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno. U ovom času slaba kiša pada u Vojvodini.

Već oko podneva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hladni front sa severozapada stići će do Bačke, da bi vrlo brzo prešao i preko ostalih predela Vojvodine. U toku poslepodneva i večeri ovaj hladni front preći će i preko ostalih predela Srbije.

Na svom putu hladni front doneće jače naoblačenje sa kišom, uz pojačan severozapadni vetar.

Maksimalna temperatura biće danas od 12°C na severozapadu do 16°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 14°C.

Po prodoru hladnog fronta temperatura će biti u padu.

U toku večeri i noći na višim planinama padaće sneg.

U utorak će na severu Srbije biti suvo, u ostalim predelima oblačno sa kišom, na planinama iznad 800–900 metara sa susnežicom i snegom.

U sredu u većini predela suvo, samo još u južnim i centralnim predelima sa slabim padavinama.

Maksimalna temperatura biće od 8 do 12°C, u Beogradu oko 10°C.

Četvrtak i petak doneće dosta sunca. Ujutro će biti uslova i za slab mraz. Maksimalna temperatura u četvrtak oko 10°C, u petak oko 15°C.

Tokom narednog vikenda Srbija će biti pod uticajem novog ciklona. Njegov položaj biće nešto istočnije od nas, pa će se severa uslediti prodor hladnije vazdušne mase, uz pojačan severozapadni vetar.

Kiša će padati u nižim, sneg u brdsko-planinskim predelima.

Maksimalna temperatura biće od 6 do 10°C.

Dakle, nakon pravog prolećnog vremena, uz temperature i do 23°C, pred nama je sedmica koja nosi blago zahlađenje i primerenije temperature, ali će one i dalje biti iznad proseka za ovo doba godine. Dosadašnji deo februara doneo je temperature i za 10 do 15 stepeni više od proseka.

Snežnog pokrivača ima samo iznad 1.500 metara, pa tako na Kopaoniku mere 10 centimetara.

Utorak će doneti planinama 5 do 10 cm snega, tako da bi se situacija donekle poboljšala, a zabelele bi se i planine na oko 1.000 metara nadmorske visine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.