Srbija na udaru: Stiže Neron FOTO

Izvor: B92, 12.Avg.2023, 10:38

Srbija na "udaru": Stiže Neron FOTO

Beograd -- Meteorolog Ivan Ristić najavio je da u Srbiju stiže topolotni talas pod nazivom "Neron" koji dolazi iz Afrike i uzrokovaće velike vrućine.

"Prema nama jača afrički anticiklon nazvan "Neron" ali će doći i do stvaranja slabo izraženog visinskog ciklona iznad Grčke koji će usporiti priliv toplog afričkog vazduha prema nama", piše meterolog Ivan Ristić u novoj prognozi vremena za avgust.

Narednih dana biće pretežno sunčano vreme, temperatura će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti u postepenom porastu i početkom sledeće nedelje najviša dnevna kretaće se od 30°C do 34°C.

"Sredinom sledeće nedelje pod uticajem pomenutog visinskog ciklona ima uslova za kratkotrajne pljuskove kiše sa grmljavinom", stoji u prognozi.

Već krajem sledeće nedelje očekuje se toplo i sunčano vreme sa maksimalnom temperaturom od 33°C do 37°C. Sve u svemu leto i tropski dani nam se polako vraćaju, zaključuje Ristić.

da podsetimo jul je bio za 1,5 stepeni Celzijusovih topliji u odnosu na predindustrijsko vreme. Prošli mesec je bio za 0,7 stepeni Celzijusovih topliji od prosečnog jula od 1991. do 2020. godine, saopštio je Kopernikus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.