Srbija mora da plati 100.000 evra za izraelski poklon od afere „Satelit!

Izvor: Press, 12.Jan.2011, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija mora da plati 100.000 evra za izraelski poklon od afere „Satelit"!

Pored toga što će Srbija izraelskoj firmi morati da plati 27,85 miliona evra zbog afere „Satelit", država treba da odvoji i dodatnih 100.000 evra, koliko će nas koštati troškovi poklona koji smo dobili od Izraelaca, otkriva Press. Pregovarački tim Srbije uspeo je krajem godine da sa 40 miliona evra, koliko je trebalo da platimo Izraelcima po presudi međunarodne arbitraže, ovaj iznos smanji na 27,85 miliona evra. Za ovaj novac Srbija će dobiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << 500 satelitskih snimaka na dve godine, ali i tri izviđačka balona (dirižabla) „TAS C+" vrednih oko 6 miliona evra, koje će koristiti MUP Srbije i Ministarstvo odbrane. Ali, prema ugovoru, država mora da plati troškove carine i prevoz balona iz Izraela u Srbiju, koji ukupno neće biti manji od 100.000 evra!Sagovornik Pressa iz vrha Vlade kaže da država još nije obezbedila 27,85 miliona evra koje treba da plati Izraelcima, kao ni novac za troškove poklona koji treba da dobijemo.
- Kako budžetom za 2011. nisu predviđeni ovi troškovi, tokom sledeće nedelje moraćemo da razgovaramo sa ministarkom finansija Dianom Dragutinović kako da se obezbede ova sredstva, jer su velike kazne ukoliko novac ne uplatimo do 1. februara. Prema ugovoru, moraćemo da platimo i carinu i troškove prevoza za izviđačke balone koje smo dobili na poklon - kaže izvor Pressa.
Ugovor o poravnanju između Vlade Srbije i izraelske firme potpisala je generalni sekretar Tamara Stojčević. Međutim, ona nije mogla da govori o detaljima i troškovima koje Srbije treba da plati jer „ugovor nosi oznaku poverljivosti"! Iz istih razloga o detaljima ugovora nije mogao da govori ni vođa pregovaračkog tima Borko Stefanović.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.