Srbija ključna država na Balkanu

Izvor: RTS, 29.Jan.2013, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ključna država na Balkanu

Nemački ambasador Hajnc Vilhelm u razgovoru sa predstavnicima Poslaničke grupe prijateljstva sa Nemačkom u Skupštini Srbije rekao da je Srbija ključna država na Balkanu.

Srbija je ključna država na Balkanu i primetni su pozitivni pomaci u percepciji Srbije u Nemačkoj kao rezultat borbe protiv korupcije i sprovođenja reformi, istakao je nemački ambasador Hajnc Vilhelm. 

U razgovoru sa predsednicom Poslaničke grupe prijateljstva sa Nemačkom u Skupštini Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vesnom Marković, ambasador Vilhelm izrazio je zadovoljstvo zbog formiranja Grupe prijateljstva sa Nemačkom u Narodnoj skupštini, i velikog broja narodnih poslanika u njenom sastavu, navedeno je u saopštenju skupštinskog Odeljenja za odnose sa javnošću.

Ambasada Nemačke je otvorena za saradnju u cilju unapređenja odnosa dve države, rekao je Vilhelm na sastanku na kome je razgovarano o produbljivanju parlamentarnih i ukupnih bilateralnih odnosa dve zemlje.

Marković je ukazala da je dosadašnja parlamentarna saradnja na visokom nivou, ali da postoji prostor za njeno dalje unapređenje, čemu će svoj doprinos pružiti i poslanička grupa prijateljstva.

Razmena iskustava iz parlamentarne prakse je veoma važna za razvoj parlamentarne demokratije, ocenila je Marković.

Ona je navela da je ostvaren napredak u privrednoj saradnji i investiranju nemačkih preduzeća u Srbiju, ali da taj trend treba nastaviti i na polju kulturne i drugih oblika saradnje, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.