Srbija je raskršće na kojem se susreću mnoge vere! Vučić pozvao na zaštitu manastira i crkava SPC na KiM

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2018, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija je raskršće na kojem se susreću mnoge vere! Vučić pozvao na zaštitu manastira i crkava SPC na KiM

Predsednik Srbije je istakao da su mir i bezbednost najvažnije zajedničke vrednosti svih naroda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas verske lidere na zaštitu manastira i crkava Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji, koje su pod stalnom pretnjom onih koji ne veruju u civilizaciju i kulturno nasleđe.

Više o tome čitajte klikom OVDE!

Vučić je u Astani, na 4. kongresu lidera sveta i tradicionalnih religija, ukazao da je Balkan, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << region u kojem se nalazi Srbija, raskršće na kojem se susreću mnoge vere.

u svetu i da poruke mira treba da budu osnova međunarodnog poretka.

Naglasio je da se vera često zloupotrebljava za neke druge ciljeve, da se nekada koristi i kao izgovor za geopolitičke ciljeve.

Više o tome čitajte klikom OVDE!

Prema njegovim rečima, vera se zalaže za mir i poštovanje, te je predložio da u porukama skupa bude rečeno da mir treba da bude osnova međunarodnog poretka.

Učešćem na ovom skupu Vučić je završio dvodnevnu posetu Kazahstanu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.