Srbija je radila, red na Evropu

Izvor: B92, 12.Jun.2013, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija je radila, red na Evropu"

Rim -- Srbija je radila, nije lagala, sada očekujemo i od Evrope da radi, a ne samo da govori, kaže za B92 prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić boravi u zvaničnoj poseti Rimu, gde je na sastanku sa italijanskim premijerom Enrikom Letom poručio da je Srbija učinila sve za dobijanje datuma.

Vučić je za B92 u Rimu izjavio da je nedvosmisleno da je Italija iskreni prijatelj Srbije. On očekuje i da će Italija biti predvodnik grupe zemalja koje će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se zalagati za to da naša zemlja dobije datum početka pristupnih pregovora sa EU.

Mi dobro znamo šta nam je obećavano i šta nam je govoreno, kaže Vučić. “Ono što smo mi obećavali i govorili mi smo u potpunosti ispunili. Srbija nije lagala, Srbije je radila. Sada očekujemo i od Evrope da radi, a ne samo da govori“, poručuje on.

Vučić kaže da od Evrope očekuje da učini za Srbiju onakav fer potez kakav smo zaslužili, precizirajući da pod tim misli na dobijanje datuma početka pregovora.

“Očekujem datum, Srbija je to zaslužila, Srbija je ispunila svoje obaveze, mi očekujemo sada da oni koji su razgovarali sa nama ispune svoje obaveze“, poručio je Vučić.

On je rekao i da trenutno ne razmišlja o izborima, te da ne može da garantuje da će ih biti, niti da ih neće biti.

“Mislim da je veoma važno za Srbiju da se ne govori ili ne razmišlja samo o izborima, već da razmišljamo o radu“, rekao je Vučić i podsetio da će italijanski Geoks otvoriti fabriku u Vranju, gde će zaposliti 1.000 ljudi, kao da su i brojne druge italijanske firme zainteresovane za investiranje u Srbiji.

Italijanski zvaničnici obećali su danas pomoć kako bi Srbija dobila datum za početak pregovora s Evropskom unijom i ocenili da je "došao trenutak da Evropa bude fer prema Srbiji".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: EU da ispuni šta je obećala

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jun.2013

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija radila, a ne lagala, i da je sada red na Evropu da radi i da bude fer prema Beogradu, a ne da "samo govori"...Aleksandar Vučić i Mario Mauro.."Dobro znamo šta nam je obećavano i šta nam je govoreno, ono što smo mi obećavali...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.