Srbija izašla iz recesije

Izvor: Politika, 30.Apr.2010, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija izašla iz recesije

BEOGRAD - Republički zavod za statistiku saopštio je danas da je Srbija izašla iz recesije, jer je rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) u prvom tromesečju ove godine bio za jedan odsto veći nego u istom periodu 2009.

„To je prvi rast BDP-a posle pada u četiri uzastopna kvartala 2009. godine”, kazao je na konferenciji za novinare direktor Zavoda Dragan Vukmirović.

On je istakao da je procena o izlasku Srbije iz recesije zasnovana na takozvanoj „fleš” oceni tromesečnog BDP u stalnim cenama, izvedenoj po proizvodnom pristupu, koju je Zavod za statistiku danas prvi put objavio.

Beta

[objavljeno: 30/04/2010]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rast industrijske proizvodnje 2,7 odsto

Izvor: EMportal, 30.Apr.2010

Industrijska proizvodnja u Srbiji u martu je povećana 2,7 odsto u odnosu na mart prošle godine, a odnosu na prosek u 2009. rast je 2,4 odsto, saopštio danas Dragan Vukmirović, direktor Zavoda za statistiku.

Nastavak na EMportal...

Kraj recesije

Izvor: Večernje novosti, 30.Apr.2010

Rast bruto domaćeg proizvoda u prvom tromesečju ove godine bio je za jedan odsto veći nego u istom periodu 2009. godine, što pokazuje da je Srbija izašla iz recesije, zvanične su procene Republičkog zavoda za statistiku

Nastavak na Večernje novosti...

Srbija (zvanično) izašla iz recesije

Izvor: Krediti.rs, 30.Apr.2010

Direktor Republičkog zavoda za statistiku Dragan Vukmirović saopštio je danas da je Srbija izašla iz recesije jer je rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) u prvom tromesečju ove godine bio za jedan odsto veći nego u istom periodu 2009. godine.

Nastavak na Krediti.rs...

RZS: Srbija izašla iz recesije

Izvor: Blic, 30.Apr.2010

Republički zavod za statistiku saopštio je danas da je Srbija izašla iz recesije, jer je rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) u prvom tromesečju ove godine bio za jedan odsto veći nego u istom periodu 2009. .."To je prvi rast BDP-a posle pada u četiri uzastopna kvartala 2009. godine", kazao je na...

Nastavak na Blic...

RZS: Srbija izašla iz recesije

Izvor: S media, 30.Apr.2010

Republički zavod za statistiku navodi da je Srbija izašla iz recesije, jer je rast BDP-a u prvom tromesečju 2008. bio za 1 odsto veći nego u istom periodu 2009. .."To je prvi rast BDP-a posle pada u četiri uzastopna kvartala 2009. godine", kazao je na konferenciji za novinare direktor Zavoda Dragan...

Nastavak na S media...

Srbija izašla iz recesije

Izvor: Glas javnosti, 01.Maj.2010, 07:01

BEOGRAD - Republički zavod za statistiku saopštio je juče da je Srbija izašla iz recesije, jer je rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) u prvom tromesečju ove godine bio za jedan odsto veći nego u istom periodu 2009..."To je prvi rast BDP posle pada u četiri uzastopna kvartala 2009. godine", kazao...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.