Srbija izabrala prvih šest finalista „Beovizije“: Neda Ukraden i Sara Jo oduševile publiku

Izvor: Večernje novosti, 29.Feb.2020, 01:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija izabrala prvih šest finalista „Beovizije“: Neda Ukraden i Sara Jo oduševile publiku

Šest kompozicija koje će se u nedelju u velikom finalu takmičiti sa preostalih šest koje će biti izabrane u subotu, u drugoj polufinalnoj večeri U petak je u RTS-ovom studiju u Košutnjaku održano prvo polufinalno veče Beovizije 2020. Nakon završenog SMS glasanja, proglašeni su i prvi finalisti. Šest kompozicija koje će se u nedelju u velikom finalu takmičiti sa preostalih šest koje će biti izabrane u subotu, u drugoj polufinalnoj večeri.Imali smo priliku da >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << vidimo 12 nastupa, a u velikom finalu našli su se: Igor Simić ("Ples za rastanak"), Andrija Jo ("Oči meduze"), Thea Devy ("Sudnji dan"), Neda Ukraden ("Bomba"), Marko Marković ("Kolači") i EJO ("Trag").Inače, važno je napomenuti da RTS sav prihod od SMS glasanja na Beoviziji 2020, za sve tri večeri, daje u humanitarne svrhe, za decu obolelu od retkih bolesti (NORBS).Kao što je poznato, pobednik finalne večeri predstavljaće Srbiju na Evrosongu 2020 u Roterdamu. Najveće svetsko muzičko takmičenje biće održano od 12. do 16. majaOvogodišnja Beovizija, tačnije prvo polufinalno veče, imala je na samom početku veliko iznenađenje, s obzirom na to da su ovaj prestižni festival otvorili Tijana Bogićević i njen suprug Sing, koji živi u Americi i došao je u Srbiju specijalno za ovu priliku.Otpevali su zajedno prošlogodišnju pobedničku pesmu "Arcade", a za to su dobili gromoglasan aplauz.Ovo je inače prvi put da je Tijana predstavila svog supruga, a on je, kako je rekao, počeo da prati Evroviziju nakon što je njegova supruga učestvovala na njoj.Domaćini ovogodišnje Beovizije su Dragana Kosjerina i poznati švedski voditelj srpskog porekla Jovan Radomir.Takmičiće se ukupno 24 kompozicije; u večerašnjoj polufinalnoj večeri njih 12, a sutra narednih 12 kompozicija. Veliko finale Beovizije je u nedelju, 1. marta, od 21 čas.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Beovizija 2020: Izabrani prvi polufinalisti, a svi pričaju o jednoj haljini! (foto)

Izvor: Story, 29.Feb.2020

Beovizija 2020 traje tri dana, a u nedelju ćemo znati koja pesma će predstavljati Srbiju na ovogodišnjem Evrosongu Sinoć je u RTS-ovom studiju u Košutnjaku održano prvo polufinalno veče Beovizije 2020, večeras se bira još šest kompozicija, a ko će predstavljati Srbiju na ovogodišnjem Evrosongu...

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.