Srbija i politika: Šesti protest Srbija protiv nasilja“ - trešnje, bedževi i poruka Crveni karton za nesposobnu vlast

Izvor: B92, 09.Jun.2023, 23:17

Srbija i politika: Šesti protest "Srbija protiv nasilja“ - trešnje, bedževi i poruka "Crveni karton za nesposobnu vlast"

Više desetina hiljada ljudi šetalo je beogradskim ulicama na šestom protestu "Srbija protiv nasilja“. Najavljeno je da će, ako vlast ne ispuni zahteve, protesti dobiti novi oblik.

Šesti protest "Srbija protiv nasilja" u organizaciji dela opozicionih stranaka održan je u petak, 9. juna u Beogradu, a glavna tema bila je obrazovanje.

Umesto cveća, ovaj put su demonstranti nosili mnogo veći broj transparenata i poruka, poput: "U atmosferi nasilja se ne živi", "Indeks >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije pasoš" i "Crveni karton za nesposobnu vlast", ostavljene na ulazu u zgradu Vlade Srbije.

Dok su se demonstranti okupljali sa razglasa se čula kompozicija dečaka Andrije Čikića, koji je ubijen u zločinu u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koji je uz masovno ubistvo u selima Malo Orašje i Dubona, u beogradskoj prigradskoj opštini Mladenovac, povod za ove proteste.

Posle govora glumaca Jelisavete Seke Sablić i Milana Marića, profesor Pravnog fakulteta Miodraga Jovanovića i pilota Saše Jovanovića, okupljeni su krenuli ka Vladi Srbiji kako bi tamo ostavili zahteve protesta.

Šta se sve dešavalo tokom šestog protesta i koji su sve zahtevi opozicije pročitajte ovde.

Pripremili: Slobodan Maričić, Nemanja Mitrović i Jelena Maksimović

Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.