Srbija i Rumunija imaće zajedničke pogranične patrole

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Mar.2016, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija i Rumunija imaće zajedničke pogranične patrole

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Rumunije Nebojša Stefanović i Petre Toba dogovorili su danas formiranje zajedničkih patrola policija dveju zemalja koje će doprineti boljoj zaštiti graničnog pojasa.

Posle sastanka koji je održan na graničnom prelazu Đerdap 1, ministar Stefanović je istakao važnost formiranja tih patrola koje će pomoći boljoj zaštiti graničnog pojasa, suzbijanju šverca duvana i narkotika, navodi se u saopštenju MUP-a.

Ukazavši da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << između Srbije i Rumunije, u pogledu migrantske krize, ne postoje nikavi  nesporazumi, srpski ministar policije je rekao da su dve zemlje opredeljene za saradnju kako bi se pronašlo zajedničko, evropsko rešenje za taj problem.

Stefanović je dodao da srpska policija radi na tome da spreči ilegalane ulaske na našu teritoriju, kao i da zajedno sa rumunskim kolegama vodi računa da situaciju održi pod kontrolom.

"Želimo da sve što se dešava, u skladu sa odlukama Evropske unije i zakonom, bude nešto što kontrolišemo i što našim građanima pruža maksimalnu bezbednost“, naveo je Stefanović.

Stefanović i Toba razgovarali su i o unapređenju policijske saradnje i borbi protiv terorizma.

"Važno je da saradnja u pojasu granice, ali i u razmeni svih informacija bude konstantna i intenzivna, posebno imajući u vidu nove bezbednosne izazove koji postoje u čitavoj Evropi“, rekao je Stefanović.

Toba je istakao da je saradnja policija dveju  zemalja dobra ukazavši da je ministru Stefanoviću uputio poziv za održavanje trilateralnog sastanka ministara Srbije, Rumunije i Mađarske, na kome bi se razgovaralo o aktuelnim temama, prvenstveno ilegalnim migracijama.

"Na današnjem sastanku dogovorili smo formiranje zajedničke patrole na srpsko - rumunskoj granici, ali i otvaranje kancelarije za saradnju na graničnom prelazu Portile, što će doprineti efikasnijoj razmeni informacija po svim pitanjima“, rekao je Toba, navodi se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Srbija i Rumunija imaće zajedničke pogranične patrole

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Mar.2016

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Rumunije Nebojša Stefanović i Petre Toba dogovorili su danas formiranje zajedničkih patrola policija dveju zemalja koje će doprineti boljoj zaštiti graničnog pojasa...Posle sastanka koji je održan na graničnom prelazu Đerdap 1, ministar Stefanović je istakao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.