Srbija i Gruzija imaju potencijal za privrednui saradnju

Izvor: RTS, 29.Mar.2019, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija i Gruzija imaju potencijal za privrednui saradnju

Na poslovnom Srpsko - gruzijskom forumu ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević poručio je da osim zajedničke posvećenosti istim vrednostima i obostranog poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta međunarodno priznatih zemalja, Srbija i Gruzija imaju potencijal da razvijaju bilateralne odnose i na ekonomskom planu.
Đorđević je rekao da je Srbija prepoznata >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao zemlja sa najvećim obimom stranih investicija u regionu, sa pozitivnom poslovnom klimom i naveo da je Gruzija izuzetno dobar ambijent za investicije i poslovanje i visoko je rangirana na "Duing biznis" listi Svetske banke, te da će njena iskustva na tom polju Srbiji biti od velikog značaja. 

Ministar je najavio potpisivanje Sporazuma o socijalnoj zaštiti kako bi radnici obe zemlje imali sva prava i podsetio da su Srbija i Gruzija međusobno ukinule vize i time stvorile i povoljan poslovni ambijent za ulaganje.
Naveo je i da će Vlada Srbije i Ministarstvo nastaviti borbu protiv sive ekonomije u kojoj niko neće biti povlašćen i istakao da će suzbijanjem sive ekonomije Srbija ekonomski jačati i biti korak bliže članstvu u Evropskoj uniji. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đorđević: Srbija i Gruzija imaju potencijal za privrednu saradnju

Izvor: Blic, 30.Mar.2019, 00:21

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević poručio je na poslovnom Srpsko - gruzijskom forumu da osim zajedničke posvećenosti istim vrednostima i obostranog poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta međunarodno priznatih zemalja, Srbija i Gruzija imaju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.