Srbija gubi 100 miliona evra godišnje u drumskom prevozu

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jul.2015, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija gubi 100 miliona evra godišnje u drumskom prevozu

"Prihod od drumskog prevoza u Srbiji iznosi 150 miliona evra na godišnjem nivou, ali država gubi više od 100 miliona evra zbog sive ekonomije u ovoj oblasti", izjavila je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Mihajlovićeva je u Skupštini Srbije istakla da će predloženi novi zakoni o prevozu tereta i o prevozu putnika u drumskom saobraćaju omogućiti bolju konkurenciju transportnih preduzeća i zaštitu putnika.

- Sva udruženja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prevoznika imala su sa nama dosta sastanaka, samo u ovoj godini pet sastanaka sa mnom - rekla je Mihajlovićeva i dodala da su sve njihove sugestije koje su mogle da budu uvrštene u zakon, postale deo zakona.

Većina poslanika pohvalila je predložene zakone kojima se reguliše drumski saobraćaj, naglasivši da će omogućiti kvalitetniji i sigurniji prevoz putnika i robe, dok su poslanici opozicije zamerili da su zakoni neprecizni i da se daju prevelika ovlašćenja Privrednoj komori Srbije.

Poslanik Socijaldemokratske stranke (SDS) Aleksandar Senić rekao je da se prevoznicima traži previše dokumentacije, među kojima i fotokopija ugovora za zakup prevedena na engleski, francuski i nemački jezik.

Poslanik SNS-a Ivana Stojiljković istakla je da će zakoni smanjiti sivu ekonomiju, jer će onemogućiti poslovanje bez licenci i dozvola, čime će se povećati kvalitet usluga.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Mihajlović: U drumskom prevozu država gubi 100 miliona evra godišnje

Izvor: Capital.ba, 28.Jul.2015

BEOGRAD, Prihod od drumskog prevoza u Srbiji iznosi 150 miliona evra na godišnjem nivou, ali država gubi više od 100 miliona evra zbog sive ekonomije u ovoj oblasti, izjavila je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Mihajlovićeva je u Skupštini Srbije istakla...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.