Srbija dobra za razvoj IT sektora

Izvor: Radio 021, 14.Sep.2015, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija dobra za razvoj IT sektora"

Srbija ima obrazovane i visoko motivisane stručnjake u oblasti informacionih tehnologija zbog čega je dobro mesto za razvoj informacionih tehnologija i softverskih sistema, izjavio je večeras direktor švedske kompanije Verisek Johan Henrikson, dok je ambasador te zemlje u Srbiji Krister Asp istakao da su švedske kompanije izuzetno zadovoljne poslovanjem i kvalitetom kadrova u našoj zemlji.

Kompanija Verisek (Verisec Labs), koja se bavi zaštitom podatka i bezbednošću na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << internetu, počela je da posluje u Srbiji pre tri godine kao mali istraživački centar sa samo pet zaposlenih, ali se u međuvremenu razvila, te sad zapošljava 25 stručnjaka.

Na svečanosti povodom obeležavanja tri godine rada u Srbiji, ambasador Švedske Krister Asp rekao je Tanjugu da su švedske kompanije veoma zadovoljne poslovanjem u Srbiji i kvalitetom kadrova.

On je dodao da je sektor informacionih tehnologija veoma veliki u Švedskoj i da je izuzetno važan za njihovu ekonomiju. "Dobro je što poslednjih godina sve više švedskih komapnija dolazi u Srbiju i što su zainteresovani da posluju u vašoj zemlji", navodi Asp.

On je istakao da će kompanija Verisek sigurno poslati dobar singal i drugim firmama u tom sektoru da se u Srbiji posluje dobro.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.