Srbija dobila podmornicu od Crne Gore!

Izvor: Press, 30.Jun.2014, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija dobila podmornicu od Crne Gore!

Udruženje građana iz Beograda koje nosi naziv "Podmorničar" pre tačno pet godina podnelo je zahtev Crnoj Gori da im ustupi jednu podmornicu. Sada je taj zahtev konačno odobren a razlog zašto se ovoliko dugo čekalo jeste usled procedure utvrđivanja da je ova konkrenta podmornica kulturno dobro.



Podmornica je iz klase "Una", jedna od jugoslovenskih diverzantskih podmornica i nosi oznaku "P-911". Šest podmornica ovog tipa je izrađeno tokom 80-godina prošlog veka a nakon raspada SFRJ sve su ostale u Crnoj Gori.

Oni su tokom prethodnih godina odlučili da po jednu podmornicu daju Hrvatskoj, Sloveniji i evo sada Srbiji. Ostale podmornice će ostati u Crnoj Gori a ova "naša" će biti deo postavke u "Muzeju nauke i tehnike".

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.