Srbija dobila 101. stranku

Izvor: B92, 02.Feb.2015, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija dobila 101. stranku

Srpska narodna partija (SNP) upisana je kao 101. stranka u Registar političkih stranka Srbije, objavljeno je u "Službenom glasniku".

Rešenje o upisu stranke, čiji je osnivač bivši funkcioner Demokratske stranke Srbije (DSS) Nenad Popović, u Registar donelo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave 20. januara ove godine.

SNP je 4. decembra prošle godine održala osnivačku skupštinu, na kojoj je Popović izabran za vršioca dužnosti predsednika stranke. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << On će tu funkciju obavljati do izborne skupštine koja bi trebalo da bude održana na proleće.

Ta partija se u svom programu definiše kao politička stranka desnog centra. Evroskeptična je i, kako se navodi, "zalaže se za odgovornu nacionalnu i državotvornu politiku, koja se zasniva na poštovanju nacionalnih, demokratskih načela i rodoljublja".

Popović je krajem marta 2014. godine podneo ostavku na mesto potpredsednika DSS-a zbog loših rezultata koje je stranka ostvarila na izborima 16. marta, a potom je i napustio DSS.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija dobila i 101. partiju - SNP

Izvor: Radio 021, 02.Feb.2015

Srpska narodna partija (SNP), čiji je osnivač bivši funkcioner Demokratske stranke Srbije Nenad Popović, upisana je kao 101. stranka u Registar političkih stranka Srbije, objavljeno je u "Službenom glasniku"...Rešenje o upisu u Registar donelo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave...

Nastavak na Radio 021...

Srbija dobila 101.političku stranku

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Feb.2015

BEOGRAD - U Srbiji je registrovana i 101. politička stranka - Srpska narodna partija (SNP), objavljeno je u ponedjeljak u "Službenom glasniku"...Nova stranka po političkom profilu pripada desnom centru, a njen osnivač je Nenad Popović, nekadašnji zvaničnik Demokratske stranke Srbije (DSS) bivšeg...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.