Srbija čeka Medvedeva

Izvor: RTS, 19.Avg.2009, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija čeka Medvedeva

Počele pripreme za posetu Dmitrija Medvedeva Srbiji. Tokom njegovog boravka u Beogradu biće potpisan niz strateških sporazuma, izjavio je ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin.

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin izjavio je da su pripreme za posetu predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva Srbiji već počele i da će tokom njegovog boravka u Beogradu biti potpisan niz strateških sporazuma.

U pratnji predsednika Medvedeva biće reprezentativna delegacija. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tokom posete je predviđeno razmatranje širokog kruga pitanja bilateralnih odnosa, saradnje u najrazličitijim oblastima, kao i u sferi međunarodnih problema.

"Siguran sam da će ispunjenje sporazuma koji su već na snazi, naročito onih koji se tiču naftne sfere, energetike kao i novi sporazumi, podići odnose između naših zemalja na kvalitativno nov nivo. Ne samo da će Srbija učvrstiti svoju poziciju bitnog trgovinsko-ekonomskog partnera Rusije, već će i zauzeti viši položaj kao evropski faktor", izjavio je Konuzin za "Večernje novosti".

Već u ovom momentu evropski operateri proučavaju kako da ostvare korist od naših privilegovanih privrednih veza", istakao je Konuzin.

Ambasador Konuzin je naglasio da se poseta Medvedeva može podudariti sa godišnjicom oslobađanja Beograda, u kojoj je učestvovala i Crvena armija.

"Otuda i ideja da predsednici dveju zemalja zajedno obeleže godišnjicu proterivanja nacističkih trupa Nemačke. I to je sasvim prikladno, jer su narodi naših zemalja zajedno ratovali protiv fašista", rekao je Konuzin.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.