Srbija: Ministar policije potvrdio privođenje Počuče

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Mar.2016, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija: Ministar policije potvrdio privođenje Počuče

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je potvrdio da je nekadašnji portparol Protuterorističke jedinice (PTJ) Radomir Počuča priveden.

“On je priveden tužilaštvu i dalje je njegov slučaj u njihovim rukama”, rekao je Stefanović.

Kako su jučer prenjeli beogradski mediji Počuči će se suditi, osim zbog prijetnji "Ženama u crnom" i ako se dokaže da je prekršio Zakon o dobrovoljcima.

Bivši TV voditelj i portparol Protivterorističke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << jedinice (PTJ) MUP Srbije Radomir Počuča, boravio je jedno vrijeme na ratištu u Ukrajini i za njim je bila raspisana potjernica Višeg suda u Beogradu 27. novembra 2014. zbog izbjegavanja da se pojavi na suđenju koje se protiv njega vodi zbog optužbi da je ugrozio sigurnost “Žena u crnom”.

On je prijetnje uputio preko “Facebooka, a putem iste društvene mreže poručivao je i premijeru Aleksandru Vučiću, uz neprimjeren rječnik, “da će proći kao Čaušesku”, bivši predsjednik Rumunjskekoji je strijeljan.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.