Srbi traže da se zaustavi albanizacija Bujanovca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2010, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi traže da se zaustavi albanizacija Bujanovca

BUJANOVAC - Srbi u Bujanovcu traže od nadležnih državnih organa da hitno preduzmu mere i akcije kojima bila zaustavljena "dalja albanizacija te opštine".

Takav zahtev bujanovačkih Srba će biti prosleđen Skupštini i Vladi Srbije, navedeno je u saopštenju Udruženja građana "Pokret za opštinu Bujanovac".

Predsednik udruženja Mile Stojanović kazao je danas da se od nadležnih državnih organa peticijom prvo traži, kako je naveo, uvođenje privremenih mera u toj opštini.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Na taj način će se sprečiti jednonacionalna albanska vlast koja separatističkim programom onemogućuje multietnički život u ovoj opštini", rekao je Stojanović.

Srbi u Bujanovcu od Albanaca traže da ponište odluku o pripajanju opštine Bujanovac Kosovu, a od vlasti da iz svih dokumenata države Srbije izbrišu naziv "Preševska dolina".

Oni su naveli da Srbi u Bujanovcu žive u 38 od ukupno 59 naselja i tvrde da su Albanci preuzeli lokalnu vlast uz pomoć falsifikovanih podataka iz poslednjeg popisa stanovništva.

"Zahtevamo da Bujanovac dobije status grada u kome će, na katastarskom i svojinskom principu, biti formirane dve lokalne samouprave", navedeno je u saopštenja koje je potpisao predsednik "Pokreta za opštinu Bujanovac" Mile Stojanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbi traže da se zaustavi albanizacija opštine Bujanovac

Izvor: SrbijaNet.rs, 17.Feb.2010

Srbi u Bujanovcu traže od nadležnih državnih organa da hitno preduzmu mere i akcije kojima bila zaustavljena "dalja albanzacija te opštine". Takav zahtev bujanovačkih Srba će biti prosledjen Skupštini i Vladi Srbije, navedeno je u saopštenju Udruženja gradjana "Pokret za opštinu Bujanovac".

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Zaustaviti albanizaciju Bujanovca

Izvor: Glas javnosti, 18.Feb.2010, 07:06

BUJANOVAC - Srbi u Bujanovcu traže od nadležnih državnih organa da hitno preduzmu mere i akcije kojima bila zaustavljena "dalja albanizacija te opštine"...Takav zahtev bujanovačkih Srba će biti prosleđen Skupštini i Vladi Srbije, navedeno je u saopštenju Udruženja građana "Pokret za opštinu...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.