„Srbi su cvileli kao guje dok smo ih klali“

Izvor: Glas javnosti, 05.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Srbi su cvileli kao guje dok smo ih klali“

BEOGRAD - Sramnom pravosnažnom presudom žalbenog veća Haškog tribunala kojom je oslobođen veliki ratni zločinac i koljač iz Srebrenice Naser Orić duboko su povređene rane svih njegovih žrtava.

Sudije koje su donele ovu skandaloznu i bestidnu odluku i time postali direktni saučesnici u Orićevim zločinima jednostavno nisu želeli da presude na osnovu nepobitnih dokaza koji su više nego jasno potvrđivali da je koljač Orić tokom većeg dela rata u BiH bio komandant Osme operativne >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << grupe Armije BiH i da je direktno komandovao pohodima na srpska sela srebreničke, bratunačke, skelanske i zvorničke opštine. Ova zloglasna jedinica 1. januara 1995. godine prerasla je u 28. diviziju Armije BiH, a Orić je ostao komandant. Utvrđeno je da je on lično pobio ili je direktno odgovoran za smrt čak 3.262 srpska civila, uz 59 nestalih sa područja ovog dela Republike Srpske!

Orić i njegovi monstrumi većinu Srba ubijali su na najbrutalnije načine - noževima, kamama, bajonetima, sekirama i maljevima. Umesto toga, haške sudije zaključile su da „nije izneto dovoljno dokaza da se Orić osudi“, jer „dokaz da su zločini izvršeni nije dovoljan da bi pojedinac bio osuđen zbog tih zločina (!)“

Ovog zlikovca teško je optužio i njegov nekadašnji bliski saborac, bivši poslanik Stranke demokratske akcije i predsednik Izvršnog odbora Srebrenice Ibran Mustafić u svojoj knjizi „Planirani haos“.

NEPOŽELJAN SVEDOK ZLOČINA

Trebao sam biti poslednji svjedok u Hagu u slučaju Nasera Orića. Trebao sam biti poslednji svjedok optužbe, međutim došlo je do velikog sukoba i mimoilaženja između mene i tužilaštva i nakon tri dana pripremnih radnji za ročište, ja sam dva sata čekao pred sudnicom, dva puta je zasijedalo sudsko vijeće i oni su naknadno donijeli odluku da se ne smijem pojaviti na Sudu jer nisu bili zadovoljni mojim istupima i nekim mojim stavovima. Ja sam nakon toga napustio Haški tribunal i nisam se pojavio u sudnicu - rekao je Ibran Mustafić.

ORIĆ: GLEDAO SAM PRAVDI U OČI

Bivši komandant Armije BiH u Srebrenici Naser Orić izjavio je da on nije ratni zločinac i da je to potvrđeno oslobađajućom presudom suda u Hagu.

„To smo znali moji prijatelji, moj narod s kojim sam živeo pakao Srebrenice i ja, ali sada neka znaju i oni koji su me godinama vređali pričom da sam ubijao nevine ljude“, izjavio je Orić za Dnevni avaz.

Orić je dodao da je „sve što je u ratu radio bila borba za goli opstanak podrinjske sirotinje s kojom se našao u srebreničkoj ratnoj jami, gde nisu imali izbora“. On je rekao da „Srebrenica nije zaslužila da se njenoj žrtvi sudi i presudi za ratni zločin“.

„Ja sam u knjizi pisao o zločinima nad ljudima, nisam mjerio ni Bošnjake, ni muslimane, ni Srbe, ni Hrvate, ni bilo koga“, piše Mustafić. On iznosi činjenice „o zločinima genocida muslimana nad Srbima u Srebrenici i okolnim srpskim selima, međusobnim obračunima muslimana u Srebrenici, u kojoj je vladala mafija, na čelu sa Naserom Orićem, opšti razvrat, naoružavanje muslimanske 28. divizije u „demilitarizovanoj zoni“, prodaja humanitarne pomoći po astronomskim cijenama“...

Mustafić otkriva „kako su se muslimani prilikom spasavanja bježali iz Srebrenice preko Srbije, jer su pri pokušaju spasavanja preko Tuzle bili izloženi šikaniranju.“ Stranku demokratske akcije (SDA) na čelu sa Alijom Izetbegovićem naziva „strankom demagoške akcije“, a Izetbegovića „koljačem sopstvenog naroda u Srebrenici“.

Prva saznanja o zločinima nad Srbima Mustafić je dobio u Tuzli u jesen 1992. od stričevića Mirsada Mustafića, koji mu je dao spisak zarobljenih srpskih boraca koji su na Zalazju likvidirani, među kojima su bili i njegovi školski drug Branko Simić i njegov brat Pero, bivši sudija Slobodan Ilić, autoprevoznik iz Zvornika Mijo Rakić, medicinska sestra Rada Milanović...

On beleži i izjavu svog strica Ibrahima: „Došao je Naser i rekao mi da se odmah spremim i krenem sa zastavom pred zatvor u Srebrenici. Kad sam došao pred zatvor, izveli sve zarobljene sa Zalazja. Naredili mi da ih povezem prema Zalazju. Kad smo došli do deponije, naredili su mi da zaustavim i parkiram kamion. Izmakao sam se na pristojnu daljinu. Ali, kad sam video njihovo divljanje i kad je počelo klanje, preblijedio sam kao krpa. Kada je Zulfo (Tursunović) niz grudi sastavio nožem bolničarku Radu, pitajući gdje joj je radio-stanica, više nisam mogao da to gledam. Pješke sam sa deponije došao u Srebrenicu, oni su poslije doveli kamion, ja sam sa kamionom nastavio kući u Potočare. Karoserija je bila sva krvava.

Mustafić dalje piše: „Kada je Orić sa svojim teroristima došao u srpsko selo Sijemovo, dao je Srbima ultimatum da predaju oružje do narednog dana u podne. Kada su se vratili, „svi stanovnici su sa naoružanjem napustili selo, samo je u kući ostao stari Miloš Zekić. Iz srdžbe su opljačkali selo, ubili Miloša i prije odlaska zapalili selo“. Autor je u Tuzli saznao „da je poslije napada na srpsko selo Ježesticu Kemo sa Pala nosio po Srebrenici neku odsječenu (srpsku) glavu i plašio ljude. Ne znam tačno, ali se priča da je Kemo umiješan i u likvidaciju Bate iz Srebrenice i njegove majke (Mihaila i Anđelije Stjepanović). „Cvileli su, kažu, kao guje. Izgleda da su poklani“.

Zbog objavljivanja knjige istine o „planiranom haosu“ u Srebrenici Mustafića je posle brojnih pretnji 25. aprila ove godine u centru Srebrenice fizički napala grupa muslimanskih terorista i nanela ozbiljne povrede glave, grudi i nogu. Nekoliko udaraca je dobio i Ćamil Duraković, s kojim je bio u društvu. „Da nisam napadnut u centru grada, pred mnogo ljudi, i da u blizini nije bila policija, možda ne bih izvukao živu glavu. Uveren sam da iza ovog pokušaja ubistva stoji ratni komandant Srebrenice Naser Orić“, rekao je Mustafić.

Sta reci na ovo.Mogu samo da kazem , dok se Srbi svadjaju , svaljuju krivicu na drugoga , mrze komsije i svoje heroje , nikada im nece biti bolje.Mi smo lakoveran narod i uvek smo stradali.Kada se budemo okrenuli sebi i svojoj naciji sa postovanjem , onda ce nas i svet postovati.Ovaj Srki Musliman ce dobiti ssvoje ako ne od naroda ali od Boga sigurno.

Dokle god budemo imali vladu koja podrzava izrucenje srpskih heroja i ubedjuje narod da smo mi niko i nista i da zavisimo od Evrope, do tada ce svi ostali izlaziti iz raznih sudova nevini, a srbima ce biti sudjeno. Moracemo prvo da pocistimo kod kuce, da bi nas svet shvatio kao narod. Ovako, gledaju na nas kao na stoku, jer nasi politicari se kao stoka prodaju za saku dolara. Sta onda treba misliti o narodu koji ih je birao?

Postoje prirodni zakoni kojima niko ne moze uteci jer kako radis tome se nadaj. Svi koji su pocinili zlocine mogu da ocekuju isto za sebe i svoje potomke. Nema izuzetaka.

Nisam nikad mrzeo drugi narod zato sto nije moj,ali izjave ovog dzelata i monstruma Orica i njegovih sledbenika su vise nego strasne.U ime svih onih zrtava i pobijenih civila i nejaci srpske nacionalnosti oko Srebrnice, iskreno se nadam da ce proklet biti i on i svi oni koji su radili sto i on.NEMA PRASTANJA,NEMA ZABORAVA ,NIKADA !!!!!

Sledeci put ce mo osvetiti sve zrtve nase ,a reci koje je izgovorio pojest' ce s najvecom mukom koju ljudsko bice moze da zamisli to mu obacavaju SRBI! (Ako ne on onda oni koji su ostali iza njega!!!!)

ZASTO.??

Sve dokle traje medjusobno pljuvanje i slusamo "stranke"koje podelise Srbe bice tako!Yanicari Vladacu svismo"zajedno na raznju"Oni slozni u pljacki i izdaji nas podelili i stvorili NESLOGU.

Zato Srbine pamet u glavu i neglasaj za nikoga sve doklen neki Srpski Putin nepozove Narod dase SLOZNO za ruke uhvate u"Srpsko Kolo"SLOGE I JEDINSTVAS!!! Jer NESLOGA SVEJE OVO DOTERALA.,!!

NESLOZNI MI NISMO PRIZNATI I NIKO I NISTA! Zato nas tako i Hag ceni.!

Otvarajte Oci ljudi.!Nece ovaj teror nad Srbima stati sve doklen Mi se neslozimo.

sramotno i na zalost to je samo jedan izazov za uzimanje pravde u svoje ruke a krvi nam je bilo dovoljno

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.