Srbi samo jedinstveni mogu rešiti nacionalno pitanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2019, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi samo jedinstveni mogu rešiti nacionalno pitanje

"Tamo gde Srbi nemaju svog policajca, tamo gde nemaju svog sudiju, tamo gde ne donose svoje zakone, tamo gde ne govore svojim imenom, tamo za njih nema ni mira ni sigurnosti ni pravde. Zato je policija toliko važna, zato je važno da Republika Srpska bude sigurna i jaka", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin čestitajući ministru Draganu Lukaču i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske njihov praznik.

Poželeo im je da nastave da vode računa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o svim građanima Republike Srpske u miru, redu, sigurnosti, da se više nikad ne ponove teroristički napadi, a da oni budu tu kao sigurnost svojoj zemlji i svom narodu.

"Dokle god predsednik Aleksandar Vučić vodi snažnu, stabilnu, ekonomski, vojnički i diplomatski jaku Srbiju, Republika Srpska može da bude spokojna i mirna jer će Srbija biti tu da pomogne, sačuva, unapredi, da ojača. Dokle god Srbija bude stabilna i mirna dotle će Republika Srpska moći da bude sigurna u svoju budućnost i budućnost svoje dece, izjavio je ministar Vulin.

"Svi Srbi, gde god da žive, treba da znaju da se odluke u Beogradu uvek donose tako što se misli i vodi računa o svim Srbima. Svi moramo da znamo i razumemo da svi moramo da govorimo jednim glasom, da moramo da imamo jednu i jedinstvenu politiku bez obzira na to gde živimo jer to je jedini način da budemo sačuvani i da rešimo srpsko nacionalno pitanje. Samo jedinstveni, složni, samo sa jednim glasom, samo sa jednog mesta", istakao je ministar odbrane.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović, čestitajući praznik policajcima Republike Srpske, ukazao je na to koliko je policijski posao stresan i da često u javnosti nema razumevanja za sve ono što policajci žrtvuju za svoj posao, jer nikad ne znaju šta ih na poslu čeka.

" Imam izuzetno poštovanje prema policiji Republike Srpske. Sa kolegama iz Republike Srpske sarađujemo gotovo pet godina i mogao sam da vidim koliko su to veliki profesionalci i koliko su to ljudi koji se bore da narod Republike Srpske bude siguran i bezbedan, koliko se obračunavaju sa organizovanim kriminalom" naglasio je ministar Stefanović, kome je povodom današnjeg praznika policije Republike Srpske, uručen Zlatni znak policije za izuzetan doprinos i saradnju.

Ministar Stefanović poželeo je kolegama iz Republike Srpske da u budućem radu nailaze na što manje problema i izazova i da iz njih izađu kao pobednici dodajući da policije Srbije i Srpske rade zajedno zato što to od nas traže naši građani i zato što građanima želimo da pružimo bolju bezbednost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Republika Srpska i Srbija moraju da imaju jednu i jedinstvenu politiku

Izvor: Vostok.rs, 04.Apr.2019

"Tamo gde Srbi nemaju svog policajca, tamo gde nemaju svog sudiju, tamo gde ne donose svoje zakone, tamo gde ne govore svojim imenom, tamo za njih nema ni mira, ni sigurnosti, ni pravde. Zato je policija toliko važna, zato je važno da Republika Srpska bude sigurna i jaka", izjavio je ministar odbrane...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.