Srbi  prognani iz Hrvatske u jedinstvenoj asocijaciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi prognani iz Hrvatske u jedinstvenoj asocijaciji

BEOGRAD - Izbeglička i druga udruženja Srba iz Hrvatske odlučila su da formiraju jedinstvenu Asocijaciju, a osnivačka skupština održana je danas u Beogradu.

Predstavnici oko 30 udruženja postigli su dogovor o osnivanju Asocijacije pošto su na sastanku u Komesarijatu za izbeglice 3. februara zaključili da je neophodno jedinstvo, bolja i čvršća organizacija u borbi za prava koja su prognanim Srbima uskraćena u Hrvatskoj.

Predsednik Organizacionog odbora prof. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Milojko Budimir, izjavio je da će se članice Asocijacije boriti za ostvarivanje ciljeva koji su definisani platformom usaglašenom krajem prošle godine sa državnim organima i nadležnim institucijama Srbije.

Osnivačkoj skupštini je prisustvovao je i potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić, zadužen i za pitanja izbeglih i prognanih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.