Srbi optuženi za ratne zločine u Bijeljini

Izvor: Vesti-online.com, 05.Jun.2011, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi optuženi za ratne zločine u Bijeljini

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije podiglo je optužnicu protiv trojice srpskih državljana koji se terete za ratni zločin protiv civila u Bijeljini 14. juna 1992. godine, saopšteno je danas iz tog tužilaštva.

Optuženi Dragan Jović, Zoran Đurđević i Alen Ristić terete se za ubistvo jednog Bošnjaka, višestruka silovanja dve žene, rođake nastradalog, mučenje i pljačku te porodice.

Tužilaštvo je predložilo da se okrivljenima produži pritvor. Optužnica je podignuta u predmetu koji je Bosna i Hercegovina ustupila Srbiji na osnovu Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.