Srbi oplakuju, Hrvati slave

Izvor: Glas javnosti, 05.Avg.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi oplakuju, Hrvati slave

BEOGRAD - U Srbiji i Srpskoj juče je obeležena 13-godišnjica genocidne vojne operacije „Oluja“ u kojoj su hrvatske oružane snage ubile više od 1.900 i proterale oko 220.000 Srba s područja bivše Republike Srpske Krajine (RSK).

Istovremeno je širom Hrvatske počelo obeležavanje „najveće hrvatske pobjede“, ali su srpske žrtve - pobijene, nestale, proterane i izbegle - i ove godine jednostavno - prećutali. Hrvatski zvaničnici položili su vence na zagrebačko groblje >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Mirogoj. U Hrvatskoj je 5. avgust državni praznik, Dan pobede i domovinske zahvalnosti za akciju „Oluja“. Centralna svečanost sa defileom kojoj će prisustvovati hrvatski državni vrh održaće se danas u Kninu u koji je 5. avgusta ušla HV i postavila zastavu na tvrđavi iznad grada.

Parastos srpskim žrtvama služen je istovremeno u hramovima Svetog Marka u Beogradu i Svete Trojice u Banjaluci.

Parastos u crkvi Svetog Marka, koji je služio episkop hvostanski Atanasije, organizovala su udruženja nestalih i poginulih. Posle pomena poginulima i nestalima, nekoliko stotina građana je krenulo u protestnu šetnju do ambasade Hrvatske. Okupljeni su nosili transparente „Zločin bez kazne“, „Olujom do NDH“, „Oluja je zamisao vatikanske kurije“ i zastava sa porukom „Priznajte RSK“, bedževe „Ne EU!“, majice sa natpisom „Republika Srpska Krajina“, crne zastave sa natpisom „S verom u Boga“, slike Radovana Karadžića i uzvikivali pogrdne reči na račun predsednika Srbije Borisa Tadića.

Na banjalučkom groblju sveti Pantelija položeni su venci na spomen-obeležja poginulim srpskim borcima. Godišnjica progona Srba iz nekadašnje RSK obeležena je i u mestu Svodna kod Novog Grada i u Bravsku kod Bosanskog Petrovca, gde je hrvatska avijacija bombardovala kolonu srpskih izbeglica.

Obeležavanje godišnjice genocida, u kojem je izvršen egzodus celog jednog naroda s njegovih etničkih područja, počelo je u petak skupom predstavnika udruženja Srba prognanih iz Hrvatske u Beogradu i paljenjem nekoliko hiljada sveća ispred hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci. Sa skupa je apelovano na nove vlasti Srbije da počnu sa efikasnom i odlučnom politikom za rešenje njihovog statusa i zaštitu osnovnih ljudskih i građanskih prava.

MESIĆ: IZVINIO SAM SE

Hrvatski predsednik Stjepan Mesić izjavio je da bi predsednik Srbije Boris Tadić morao voditi računa o tome da je pobuna Srba u Hrvatskoj bila inicirana iz Beograda i da je Hrvatskoj rat bio nametnut, javlja Večernji list.

Komentarišući izjavu predsednika Tadića da bi Hrvatska trebalo da se izvini za zločine počinjene nad srpskim narodom u „Oluji“, Mesić je rekao da se „svima kojima su pripadnici mog naroda naneli zlo izvinio“. „Kao predsednik Hrvatske to sam morao učiniti i učinio sam. Čudim se što savetnici gospodina Tadića nisu upozorili na tu činjenicu, jer ako on ne prati ono što ja govorim, prate njegovi savetnici“, poručio je Mesić iz Mongolije, gde se nalazi u zvaničnoj poseti.

Predsednik vlade Hrvatske Ivo Sanader poručio je Tadiću „da se ne služi „Olujom“ da bi skrenuo pažnju s vlastitih unutrašnjih problema, jer ih tako ne može rešiti“. Sanader je ponovio stav o „Oluji“, kao „blistavoj i veličanstvenoj hrvatskoj vojnoj pobedi, kojoj se ne može ništa zameriti“.

Tri izbeglička udruženja (Regionalni odbor za pomoć izbeglicama Vojvodine, Udruženje Krajišnika i Centar za komunikaciju „Pravda“) zatražila su od državnih organa Srbije da se zauzmu za rešavanje imovinskih problema Srba u Hrvatskoj.

U saopštenju ta udruženja su zatražila i od međunarodne zajednice kao i od vlasti Hrvatske da reše probleme kao što su stanarska i statusna prava Srba. Udruženja su zatražila da se reši i problem postojanja tajnih spiskova po kojima se hapse pojedini Srbi koji pokušavaju da se vrate u Hrvatsku. Od nosioca vlasti u Srbiji zatražili su da ostanu principijelni i da „Oluju“ nazivaju „najvećim etničkim čišćenjem Srba u njihovoj istoriji“.

Ministar za rad i socijalnu politiku Rasim LJajić izjavio je da će Srbija od Bosne i Hercegovine i Hrvatske zatražiti hitan sastanak na ministarskom nivou o problemu izbeglica i sprovođenju Sarajevske deklaracije.

„Tražićemo i aktivnije učešće međunarodne zajednice, jer se pitanje izbeglica ne može rešiti tako što će se njihovi problemi gurati pod tepih“, rekao je LJajić agenciji Beta. On je dodao da će Srbija i na svim međunarodnim forumima insistirati na rešavanju problema izbeglica, jer proces pomirenja u regionu „ne može da bude uspešan bez zatvaranja izbegličkog dosijea“. Ministar LJajić je ocenio da se u sprovođenju Sarajevske deklaracije koju su potpisale Srbija, BiH, Hrvatska i Crna Gora, nije odmaklo zato što nije bilo političke spremnosti da se izbegličko pitanje reši.

Bravo hrvati. Tako se brani svoj narod. Samo srbi svoje izrucuju i nazivaju zlocincima. A one koji te zlocince brane, primitivcima. E, tako se to radi u demokratskim zemljama.

U pravu si. Samo srbi mogu da pljuju po svojima. Sve za ulazak u EU i vize za putovanja (gologuzi). Hrvati su u pravu, svaka im cast. Brane svoje junake, pa cak i one koji su u Hagu i niko ih nije nazvao nacionalistima niti primitivcima, a taman posla da oni svoje tako nazivaju. To samo srbin moze, jer smo prokleti.

Hrvati brane svoje junake jer njihovi junaci nikada nisu izasli preko granica svoje Drzave da ratuju sa izmisljenim neprijateljima, za razliku od Vasih kojima je svrbo g....? "Srpski junaci" su ugrozili teritorijalni integritet jedne Drzave-Hrvatske i posteno je da se njima sudi. E,da su nasi (Hrvati) ratovali po Srbiji trazeci nesto sto je tudje, onda je to nesto drugo, mi bismo ih prvi etiketirali kao zlocince, i mi bismo im sudili, cak bismo ih po hitnom postupku prebacili u Hag sa kartom u jednom smeru. To je razlika izmedju Nasih i Vasih junaka. Ko razume-razume, ko ne razume,neka pita one sto znaju!

Hrvati nisu nikada bili ugrozeni u Srbiji, pa s toga nisu ni imali razloga za pobunu. Prema tome poredjenje nije dobro, niti se sa njime moze pravdati zlocin nad srbima u Hrvatskoj, koji su imali puno pravo za pobunu.

Jeste, nisu bili ugroženi...

...zato ih se od 148.000 iselilo 48.000.

Dakle trećina. Praktično isti postotak kao što se Srba iselilo iz Hrvatske.

Samo što u Srbiji nije bilo rata.

I nisu iselili zato što su im bacane granate pod prozore nego zato što im nije pasala klima.

Mnogo je vlažno u Srbiji pa zato.. ...jel' tako?

Ljudi, vi ste zemlja u kojoj je normalno vikati "Nož, Žica, Srebrenica" i tako to...

Razmislite malo...

Здраво хрватрски јунаци...

Траб да подигнете Слоби споменик усред Загреба ко Ајфелов торањ.

Да није чика Слоба заустављао Србе у биХ и Хрватској сад би ваша Лепа била највећи голф терен, ал никад није касно још можете почети са букирањем за заинтересоване....

E Budak, Budak, jedino si zaboravio da je i SFRJ bila država. Naša država (i Tvoja i moja). Kako smo mogli napadati SVOJU državu? Kako to da su Srbi iz Krajine (gde poodavno žive) ugrozili D.Hrvatsku (svoju koliko i Tvoju), a Hrvati nisu ugrozili državu SFRJ (svoju i našu)? Dakle, kao što kažeš, ko razume - razume!

Ha, ha ha.... A vi ste imali drzavu pre pocetka rata, ha ha ha.....Ovo je neki njihov domovinski vic!

Hrvati nemaju zlocince,oni imaju branitelje, to je ogromna razlika. Kako bi izgledalo da sada Nemacka trazi da se sudi celnicima Partizana u drugome svetskom ratu za ubistva mnogo nemackih vojnika na tlu teritorije tadasnje Juge?! To je apsurdno,kao sto je apsurdno sada sto Srbi traze da se Hrvatski branitelji obelezavaju kao zlocinci ili slicno!!! Ni jedan jedini vojnik Hrvatske vojske nije presao ni jedan centimetar u tudju teritoriju, a to je veoma bitno.

Ma sta mi naprica. A sta su radili u Bosni, Hercegovini, RS i Srpskoj krajini? Tamo su osvajali hrvatske teritorije koje nikada nisu posedovali, Pa vi hrvati nikada niste imali svoju drzavu, osim onih nepunih mesec dana kralja £Tvrtka (koji je srbin). Dajte, tgrebate da podignete spomenik Milosevicu sto vam je omogucio da napravite drzavu.

Šta su radili u Bosni, Hercegovini, RS i Srpskoj Krajini?

:-)

Mnogo si smešan momak....

Pa u BiH su bili u dogovoru sa BiH, -Splitski sporazum i sa Amerima. RS je što? Dio BiH. Bar je bio tada.

A Krajina?

Kad sam zadnji put gledao kartu, nisam našao takvu zemlju, al na Internetu sam našao da su se tako nekada nazivali okupirani krajevi Republike Hrvatske.

I na kraju, ne zaboravi da se hrvatskim Srbima ne treba ispričati Zagreb nego Beograd. Beograd ih je gurnuo u rat protiv vlastite zemlje - Hrvatske.

Beograd, odnosno Beogradski puleni su ih i iselili. Uostalom, vidi malo knjigu generala Milisava Sekulica - Knin Je Pao U Beogradu.

E zbog ovakvog razmisljanja nas i Srbiju ne vole. Koji mazohizam. Da li vredi da objasnjavam da je u Hrvatskoj bilo 500.000 srba, dakle nikog nisu okupirali, da su bili konstitutivan narad ako znas sta to znaci. Da li vredi da pricam o izbacivanju Srba iz ustava, referendumu, o Martinu Spegelju i svercu oruzja, paravojnim formacijama, da li vredi da pricam o velicanju NDH-azije od strane Mesica, da li se secas da je Tudjman hteo nezavisnost ali ne u miru vec ratom, da bi mogao da protera Srbe........sta sad vredi da pricamo. Ako su SAD i EU stali uz Hrvate ne znaci da su oni u pravu i da mi treba da toliko pljujemo svoj narod. Pa pobogu, Srbija i Srbi su bili jedini narad koji nije hteo raspad SFRJ i rat, a vi sad pricate o nekoj agresiji. Strasno.................veru za veceru..........nemam reci........

Oprostite, ali vi ste nešto pomješali...

Ja naime nisam Srbin. Ja sam Hrvat. Možda ne baš najbolji, pošto ne mrzim Srbe, ali... ...Hrvat.

I moj komentar je komentar Hrvata. Uopće mi nije bila namjera glumiti Srbina kako bi dokazao tko zna što...

Inače, još 1988-89 bila je jedna reklama (sa nekim mačem koji daj odbljesak u kameru) na TV-u za neki aftwershave ili parfem, ne sjećam se više....

Uglavnom, što bi naši :-) ameri rekli, punch line je bila "Vožd je stigao".

Dakle, Sloba je u gradu...

I počinje to redom... ...od bojkota i vođenja takse na Slovenske i Hrvatske proizvode (de facto raspad Jugoslavije) pa dalje preko "niko ne sme da vas bije" i jogurt revolucija, antibirokratskih mitinga i pokušaja izvoza istih u Hrvarsku i Sloveniju. U to vijeme je vladala famozna "Hrvatska šutnja"...

Toliko o početku...

Kao i o tome tko je držao JNA, tko je oduzeo Hrvatskoj oružje TO, tko je naoružao Srba u vrijeme kad je u cijeloj Hrvatskoj bilo 300 automatskih pušaka....

Ali što god vi rekli, koliko god vam to mrsko bilo, koliko god krivili Amriku, Clintona, Vatikan, Nemačku, Britaniju, Francusku, Dart Vejdera lično i druge, ostaje činjenica da ste izgubili rat.

Ništa što sada uradite neće promejniti tu činjenicu. Mi vam se nikada nikada nećemo ispričati što smo oslobodili vlastitu državu.

A Srbie iz Krajine nitko nije protjerao otišli su po komandi, organizirano i planski.

Ма не мрзим ни ја тебе, јако си ми сладак, нарочито са бибером.

Земља се врти мој синовче.

Први пут вас је спасио Броз, дрги пут Милошевић ал трћи пут да вам је Бог ујак неће вас извадити.

Питајте другове Турке са којима сте се лоптали како се они проведоше.

Рат нисмо изгубили јер правог рата нији ни било. Следећи пут ћеш видети шта је рат!!!

E kakve to veze ima sada Martin Spegelj, NDH-a, Mesic, paravojne formacije i td.? To je Hrvatska i tamo se radi sto im se hoce,kao i u Srbiji: SRS-DSS,NS ,paravojne formacije,Milosevic,Seselj,Toma grobar,spaljivanje Ambasada, mitinzi, urivanje grada Beograda i td. Sve je to isto sranje,samo su glumci u razlicita mesta. Niko nije proterao Srbe,oni su zrtve Milosevicevog rezima,to znaju i ptice na grani,ali vam to za sada ne odgovara,jasno je svima. I cudim se ko govori o proterivanju?! Cas kazete da ih je bilo 150.000, onda 200.000. pa dalje kazete 250.000, i najnovija tvoja glupost sada broji 500.000 hiljada Srba. Sta reci o svemu ovome?!!! A isterivanje 1 miliona Albanaca sa Kosova??? Maltretiranja nemocnih,spaljivanja imovina,razni masakri nad civilima???

Vi ste cudovista!!!!

Nemaju zlocince, imaju samo one koji su spaljivali neduzne, otkidali ruke i noge, klali decu, zene, ljude, sve sto im se nadje pod ruku....Zaboravljate svog velikana Antu Pavelica......!!!!!!!

I Boris slavi.

Slusaj Borise: Zivela Republika Srpska Krajina!

Ajde sad izvini se i za ovaj moj komentar.

Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu je donio Odluku kojim se stanarsko pravo NE tretira kao pitanje VLASNISTVA i prihvatio je da Republika Hrvatska ima pravo procjene u slucajevima kada je potrebno odvagnuti koji interes prevladava. Najbitniji aspekt stanarskog prava je fakticno koristenje stana, pa je institut otkaza stanarskog prava radi nekoristenja sasvim legitimna mjera protiv zloupotrebe toga prava. Drugim rijecima, vecinom su Hrvati prognanici iz BiH i Srbije pokazali volju za fakticko koristenje napustenog stanbenog fonda i time zakonski preuzeli i stekli stanarsko pravo.

Veliki dio privatnog stambenog prostora u vlasnistvu Srba je prodat/zamjenjen sto je a/a, a podrazumijeva se da Srbi (kao i svi ostali gradjani) koji i dalje posjeduju vlasnistvo u RH imaju pravo s njim raspolagati kako zele, ukljucujuci povratak, prodaju, zamjenu, izdavanje itd. U slucaju da netko ometa to pravo, postoje nadlezni sudovi koji ce rijesiti spor u korist zakonitog vlasnika.

A sto li sada Tadic suti ko p..... nema hrabrosti da bilo sta kaze hrvatima.

Proda ce Tadic celu Srbiju.

Radovan

Izvojevali su blistavu pobedu nad 300 000 srpskih staraca, zena i dece, imaju etnicki chistu njihovu lijepu ustasku tradiciju. Pazi kurvina sina, izvinuo se svima kojima su ucinili zlodelo! Trik je sto ne priznaju da je etnichko ciscenje i pokolj Srba, nekakvo zlodelo.

Хрвати су од својих војних акција "Бљесак" и "Олуја" створили национални мит.Успели су да свету(наравно уз помоћ САД),ЕТНИЧКО ЧИШЋЕЊЕ представе као "бриљантну војну победу".И тај мит одржавају.Тековине тзв."Домовинског рата" су уздигли до култа и тако се понашају.И сада Борис Тадић,тражи од њих неко извињење а Месић га подсећа да је он то извињење дао.И ја се сећам тих "Чувених извињења".Зар треба Месић да објашњава да су на та извињења Тадића требали да посете његови саветници?Брука и срамота.У свом патетичном и "оштром говору",Тадић је "упозоравао и прозивао" многе,које иначе назива пријатељима.А један од најважнијих пријатеља САД,јавно објави да признаје Косовске пасоше.Други Борисов пријатељ,амбасадор Велике Британије,Вордсворт,јавно одржа предавање да је Косово за Србију готова ствар и да Србија треба да се помири са тим.И сада ја као обичан грађанин постављам питање која је сврха,оваквих бомбастичних изјава?Пре ће бити да је то за унутрашњу употребу,да се покаже колико је "одлучан и истрајан" у својим намерама да Србију води проеврпским путем.Бедно и јадно!Али изгледа да он томе није крив.Крив је изгледа његов IQ-89.

Prvo te ruse ubijaju protjeruju pune 4 godine terorisu okupiraju dio teritorije i jos traze izvinjenju.

pa oko je i od Srba brate previse.Moja djeca pune 4 godine nisu smjela izac ispred kuce

u Sibeniku vas bombardovo NATO par dana pa genocid.Malo postenja i nista vise.

Najbolje bi bilo da Tadic i Dacic tj. demokratska vlast u Srbiji Hagu isporuce i sve Srbe, koje Hrvati olujno, ali demokratski isprasise iz lijepe njihove.

Ajmo, i svi Srbi iz olujne hrvatske u Hag. Nema vise sta da se ceka!

u potpisu: Boris Tadic

"Nije toliko bitno hoće li se Hrvatska izviniti Srbiji zato što je na zločin uzvratila zločinom. Iz ove naše, hrvatske perspektive mnogo je veći problem što punih 13 godina nismo sigurni da li Danom pobede i domovinske zahvalnosti slavimo oslobođenje okupiranog teritorija ili isterivanje Srba iz Hrvatske", ističe komentator indeksa.hr Tomislav Klauški.

Isti autor takođe smatra da je "puno ozbiljnije to što je godinama hrvatska vlast štitila zločince, a institucije zataškavale zločine, što su se zločini poistovećivali s nacionalnim interesom i što je Hrvatska godinama bila njihov talac i žrtva međunarodnih pritisaka".

Klauški dodaje da bi izvinjenje od Hrvatske trebalo da traže sami hrvatski građani, zato što su prisiljeni da slave pobedničku akciju koja još uvijek nije oprana od zločina.

Da se to desilo pre 13 godina, danas bi hrvatski političari mnogo čišće savesti odbijali Tadićeve argumente, smatra Klauški.

"Da je netko tada odgovarao zbog hiljada ubijenih Srba i stotina hiljada spaljenih kuća, da kojim slučajem svi akteri sa čuvene fotografije s Kninske tvrđave nisu optuženi, okaljani ili osramoćeni, da se nije ispunio mračni plan o tome da se Srbe svede na tri odsto stanovništva, pobeda bi se doista slavila kao dan zahvalnosti. Ovako, savjest nije čista", zaključuje komentator.

"Da je netko tada odgovarao zbog hiljada ubijenih Srba i stotina hiljada spaljenih kuća, da kojim slučajem svi akteri sa čuvene fotografije s Kninske tvrđave nisu optuženi, okaljani ili osramoćeni, da se nije ispunio mračni plan o tome da se Srbe svede na tri odsto stanovništva, pobeda bi se doista slavila kao dan zahvalnosti. Ovako, savjest nije čista", zaključuje komentator."

Nadje se i medju njima jedan ili dva normalna.

Draga braco Krajisnici dzaba vam ovaj transparent "Priznajte Republiku Srpsku Krajinu" Drzava nazovimo je tako mada nije "Srbija" ne mari kako za vas tako ni za srbe u RS i na Kosovu. Srbija nije vise matica srba to je drzava turaka, cigana, muslimana i ostalih "nevladinih zapadno spijunskih agencija". Danasnja "Srbija" ne cuje vase pozive i ne oseca vasu bol i muke danasnja drzava tkz. "Srbija" ima cak manje razumevanja za vas od drzave "NDH" koja vas je proterala. Ono malo preostalih istinskih i pravih srba u "Srbiji" niti imaju snage niti imaju volje da preuzmu kontrolu nad drzavom. Zato draga braco srbi ja vas savetujem napustajte tu vukojebinu od drzave ako mozete i bezite sto dalje od njih. Bolje ce vam biti sa crnim djavolom nego sa njima i kako kaze jedan covek u onom filmu: "Bezi i ne okreci se sine". To vam je moj savet jer ja sam otisao i kao da sam se ponovo rodio. Nema vise ni srba ni Srbije zapamtite to i nemojte vise da lazete ni sebe ni svoje bliznje. Srbinu vise nije mesto u Srbiji. Ta drzava pripada nekim drugim nacijama i nalazi se pod nekim drugim ekonomsko-politickim uticajima nepoznatim srbima i pravoslavlju.

Draga braco srbi kad shvatite da Srbija nije vasa drzava osecati cete se mnogo bolje. To je sada drzava nekih drugih ljudi meni nepoznatih a verovatno i vama.. Ako bilo gde mozete da odete pa cak i u Afriku idite i videcete preporodicete se barem ja jesam. Sto dalje od Srbije da ih ne gledate i ne slusate jer normalan srbin te bljuvotine i gluposti koje cini ta drzava ne moze da trpi. Zato savet: Sto dalje i sto pre. Bjezite ljudi i spasavajte i svoje glave i svoju decu.

Na Ovcari grafit "Ovo je Srbija"

Ne treba njemu zatvor, mozda jedino neka bolnica.. Ne traze takvi paznju, nego provociraju.. Da bi se sutra jos jednom moglo napisati, "Srbi su"! Jer kad nema Srba, Hrvatska je poprilicno usamljena.. O cemu bi HR mediji pisali? O tome sta radi g.Mesic u Mongoliji? Ma daj... Veca je vest kada neki Hrvat na spomenik napise "Ovo je Srbija" nego kada u Kninu rasire 40 metara zastavu i uzviknu ovo je Hrvatska".. Bas kako onaj Kumrovcanin poruci.. "Ne priatelj vreba sa svi strana".. Ovi komunisti su mozda i najveci branioci Hrvatske.. Samo su "Hej Slaveni" zamenili sa "LIjepa nasa" ali u sustini je ista prica.. Zar ne bi g.Tudjman prvi oficir UDBE? Zar ne bi g.Mesic predsednik SFRJ? Titovi pioniri.. Kako samo je bilo gledati sve one govore koje su drzali kako pricaju o "proklestvu HRvata u SFRJ" a Hrvat predsednik? I to dozivotni!!!! I g.Mesic koji je izjavio da je CIA agent i da je "ispunio obecanje i rasturio SFRJ, pa onda javi da se zna ko je poceo rat? Sta bi sa onim, preuzeti odgovornost za rasturanje jedne zemlje od 20 miliona stanovnika? Sta bi od zakletve datoj pred predsednistvom te zemlje,sa rukom na zastavi? Sta bi od pevanja Jure i Bobana..? Izgleda da je tesko biti Hrvat, kada nema Srba... Pa je dobro onda i kada Hrvat ispisuje "Ovo je Srbija " na spomenike jer, kako pronaci identitet ako nema nikog ko ga ugrozava? Nije dovoljno biti Hrvat, mora se i mrziti Srbin? Zato je i to napisao na spomenik.. Isto je tako mogao napisati i "Ispunio sam zadatak"... Isto je u sustini...

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.