Sramota što je Karić amnestiran

Izvor: Vesti-online.com, 03.Feb.2013, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sramota što je Karić amnestiran"

Stefan Karić (28), sin Sretena Karića, provešće u zatvoru samo devet meseci zbog izazivanja nesreće u kojoj je Stanislava Pavlović (37) ostala trajni invalid. Njemu je prvobitno određeno godinu dana zatvora, ali mu je u skladu sa Zakonom o amnestiji kazna smanjena na devet meseci.

Stefan Karić (28), sin Sretena Karića, provešće u zatvoru samo devet meseci zbog izazivanja nesreće u kojoj je Stanislava Pavlović (37) ostala trajni invalid  

Martina Pavlović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sestra teško povređene Stanislave, kaže za “Blic” da je sramota da Karić prvo bude blago kažnjen, a sada i amnestiran.

 

Karić je proglašen krivim jer je 29. aprila 2005. sa 1,77 promila alkohola u krvi vozio automobil Bulevarom kralja Aleksandra u Beogradu i udario u stub. Usled siline udara, automobil se prepolovio, a Stanislava je ispala iz vozila i zadobila teške povrede.

 

Martina Pavlović kaže da je njena sestra Stanislava posle nesreće ostala doživotni invalid i da je ovakva odluka suda vrlo teško pala porodici.

"Interesuje nas i završetak postupka za naknadu štete jer su troškovi sestrinog lečenja i rehabilitacije visoki. Ne znam kako Karića nije sramota da kaže da nema novac da plati odštetu, kada cela Srbija zna da njegova porodica ima novca. Posebno smo uznemireni pričama advokata porodice Karić da su za troškove lečenja do sada potrošili više stotina hiljada evra, što je potpuna neistina", kaže Martina i dodaje da je najteže njenoj majci.

 

Još nije poznat ishod žalbenog zahteva Stefana Karića, koji kroz parnični postupak želi da dokaže da nema novca da plati odštetu Stanislavi Pavlović i njeno lečenje.

 

Apelacioni sud je u novembru 2012. uvažio žalbu Prvog osnovnog tužilaštva i preinačio rešenje Prvog osnovnog suda tako da Karić mora da služi kaznu od godinu dana u zatvoru, a ne u kući s narukvicom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.