Spremite se za hladna jutra. Sneg neće još

Izvor: Mondo, 17.Nov.2014, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spremite se za hladna jutra. Sneg neće još

U drugoj polovini novembra očekuje nas hladnije vreme, ali, kako kažu meteorolozi, prosečne temperature za ovo doba godine. Košava je u postepenom slabljenju. Slab sneg do kraja meseca samo na planinama.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Branko Sparavalo, meteorolog "Meteosa" i meteorolog Časlav Stanojević kažu da se pad temperature očekuje od sledeće sedmice, a da bi u sredu i četvrtak moglo doći i do pojave mraza u jutarnjim satima.

"Biće >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << hladnije i to za 10 stepeni. Dnevne temperature će se kretati između petog i devetog stepena celzijusove skale, dok će jutarnje biti i oko nule, a ponegde čak i stepen, dva niže", kaže za MONDO Sparavalo.

Pšenica može izdržati i prvi sneg

Časlav Stanojević kaže da ako ratari ispoštuju optimalni rok do 15. novembra i ovršu pešenicu i ozime, kulture, možemo reći da je godina dobra. Nije problem ni ako padne sneg, jer koren pšenice to može podneti.

 Časlav Stanojević ističe da sneg ne bi trebalo da padne do početka decembra, osim na Kopaoniku gde će se sredinom sledeće nedelje zabeleti vrhovi.

"Na Zlatiboru i Kopaniku pravi sneg se očekuje oko 20. decembra. Ono što možemo da očekujemo u Beogradu i nižim predelima u narednom periodu je povremena kiša, ali ne obilnija", kaže Stanojević i dodaje da će košava postepeno slabiit i da se ne očekuju jači vetrovi u skorije vreme.

Stanojević kaže da se sutra na jugu Crne Gore i u Hercegovini očekuju obilne padavine, ali da "kod nas neće stići."

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.